www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Σαλάτες:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμη
Vegetarian
Αφροδισιακή
Πρόχειρη
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλες τις σαλάτες
Σαλάτες από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Πεντανόστιμη μελιτζανοσαλάτα


Υλικά

  • 4 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε ροδέλες
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • Λάδι
  • Λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν
  2. Στο μούλτι βάζουμε το λάδι και το σκόρδο και το λιώνουμε.
  3. Οταν γίνουν οι μελιτζάνες τις πολτοποιούμε στο μούλτι τις βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το λάδι με το σκόρδο, το λεμόνι, το αλάτι και το γιαούρτι.
Τρώγεται με φρυγανισμένο ψωμάκι από μόνη της, ως ορεκτικό ή ως συνοδευτικό σε κρέατα!

Τη συνταγή συνιστά: η Μαρία (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Μελιτζανοσαλάτα
    Από: Νατάσα  2 / 2 / 2006
    Η μελιτζανοσαλάτα είναι από τα αγαπημένα μου εδέσματα. Την 
    προτιμώ όμως με ξύδι αντί για λεμόνι. Έτσι κι αλλιώς, νομίζω 
    πώς ταιριάζει πολύ και ο μαϊντανός, ωμός βέβαια. Επίσης δεν 
    είναι απαραίτητο να γίνουν όλα πολτός. Μπορούμε να τα 
    ψιλοκόψουμε με το μαχαίρι. Και το σκόρδο φυσικά, σε λεπτά 
    φετάκια.
    Τέλος κακώς χαρακτηρίζεται η συνταγή νηστίσιμη. Το γιαούρτι τι 
    είναι; Φυτικό;;;;;;;;;;;

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: De gustibus...
    Από: Δημήτρης  10 / 2 / 2006
    Δεν θα διαφωνήσω γιατί έχω μάθει ότι περί 
    ορέξεως...μeλιτζανοσαλάτα.
    Ωστόσο μια απορία να την εκφράσω:
    Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για τον οποίο πρέπει να μην 
    αφαιρέσουμε τον εξωτερικό φλοιό της μελιτζάνας;
    
    Κατά τ` άλλα και συμπληρώνοντας την παρατήρηση της Νατάσας... 
    υπάρχει και το γουδί, υπάρχει και το χέρι-πηρούνι, όπως υπάρχει 
    και η αφαίρεση για να κάνει μια αυτοκαλούμενη "πεντανόστιμη 
    μελιτζανοσαλάτα" ...εξανόστιμη! με μόνο λάδι και χοντρό αλάτι. 
    Όλα τ` άλλα είπαμε ...de gustibus!
    
    Υ.Γ. Προσωπικά δεν θα ανακάτευα λεμόνι και γιαούρτι σε πιάτο 
    που δεν μαγειρεύεται. Έχω την υποψία ότι τα 
    γαλακτοκομικά "κόβουν" (ξυνίζουν) με το λεμόνι. 

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: De gustibus...
      Από: ΜΑΡΙΑ  10 / 2 / 2006
      Το φλούδι στις μελιτζάνες το αφήνω επειδή όταν πολτοποιούνται δημιουργείται διχρωμία. Στη γεύση είναι το ίδιο, απλά οπτικά το προτιμώ. Οσο για το γιαούρτι και το λεμόνι μην το φοβάσαι. Το αντίθετο συμβαίνει. Είναι πολύ υγιεινό και δεν κόβει. Μια δοκιμή θα σε πείσει. Πάντως αν το επιχειρήσεις τελικά, θα ήθελα τη γνώμη σου!
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: De gustibus...
        Από: Δ  13 / 2 / 2006
        Αααα να μην έχεις καμμιά αμφιβολία, εγώ όλα τα επιχειρώ!

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: De gustibus...
          Από: MAΡΙΑ  14 / 2 / 2006
          Χαίρομαι που είσαι ...ρίψοκίνδυνος. Οσο για την απλή εξανόστιμη μελιτζανοσαλάτα, συμφωνώ κι εγώ. Απλά, υποτίθεται ότι καταθέτουμε τις δοκιμές μας σε λίγο πιο σύνθετες παρασκευές. Κι εμένα η συγκεκριμένη μελιτζανοσαλάτα με ενθουσίασε και γι αυτό γράφω τη συνταγή της. Θα περιμένω εντυπώσεις!
          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Πόσο λάδι?
    Από: Αλεξάνδρα   13 / 2 / 2006
    Ποιά είναι η προτινόμενη ποσότητα λαδιού? Ευχαριστω.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Πόσο λάδι?
      Από: ΜΑΡΙΑ  14 / 2 / 2006
      Αλεξάνδρα είναι θέμα γεύσης. Εγώ βάζω σχεδόν μισό φλιτζανάκι καφέ. Βάλε τόσο, δοκίμασε και αν θέλεις πρόσθεσε κι άλλο. Εννοείται ότι θα βάλεις ελαιόλαδο. Καλή επιτυχία!
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Γιαούρτι και λεμόνι
    Από: Νατάσα  17 / 2 / 2006
      Όντως δεν κόβει το γιαούρτι με το λεμόνι, Δημήτρη. Μάλιστα 
    φτιάχνω δυο πολύ δροσερές σαλατίτσες μ` αυτά τα δυο. Στη μία 
    βάζω αγγούρι κομμένο λεπτά φετάκια και λίγο δυόσμο και στην 
    άλλη μαρουλάκι. Ρίχνω μπόλικο γιαούρτι στραγγιστό, λεμόνι, 
    αλάτι και ελαιόλαδο κατά βούληση και ανακατεύω. Λίγο στο ψυγείο 
    και έχω ένα τέλειο μεσημεριανό για τις μέρες του καύσωνα!
      Επίσης και μια πολύ απλή αλλά παντανόστιμη κρεμούλα. Χτυπάω 
    μισό κιλό γιαούρτι στραγγιστό με ένα κουτί ζαχαρούχο. Ρίχνω όσο 
    χυμό και ξύσμα λεμονιού σηκώνει η γεύση μου (χυμό από 2 βάζω 
    συνήθως και ξύσμα από μισό). Βάζω για λίγη ώρα στο ψυγείο και 
    σερβίρω σε κούπες με τριμμένο μπισκοτάκι "μιράντα" από πάνω. 
    Εναλλακτικά την φτιάχνω με χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού, αλλά 
    πάλι βάζω και λίγο λεμόνι που τη βοηθάει να δέσει. Απλή, 
    δροσερή, αφράτη και υπέροχη! Σλουρπ! Πάω να φτιάξω λίγη τώρα...

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.