Σχόλια επισκεπτών
- Θέμα: Μελιτζανοσαλάτα
Από: Νατάσα 2 / 2 / 2006
Η μελιτζανοσαλάτα είναι από τα αγαπημένα μου εδέσματα. Την
προτιμώ όμως με ξύδι αντί για λεμόνι. Έτσι κι αλλιώς, νομίζω
πώς ταιριάζει πολύ και ο μαϊντανός, ωμός βέβαια. Επίσης δεν
είναι απαραίτητο να γίνουν όλα πολτός. Μπορούμε να τα
ψιλοκόψουμε με το μαχαίρι. Και το σκόρδο φυσικά, σε λεπτά
φετάκια.
Τέλος κακώς χαρακτηρίζεται η συνταγή νηστίσιμη. Το γιαούρτι τι
είναι; Φυτικό;;;;;;;;;;;
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: De gustibus...
Από: Δημήτρης 10 / 2 / 2006
Δεν θα διαφωνήσω γιατί έχω μάθει ότι περί
ορέξεως...μeλιτζανοσαλάτα.
Ωστόσο μια απορία να την εκφράσω:
Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για τον οποίο πρέπει να μην
αφαιρέσουμε τον εξωτερικό φλοιό της μελιτζάνας;
Κατά τ` άλλα και συμπληρώνοντας την παρατήρηση της Νατάσας...
υπάρχει και το γουδί, υπάρχει και το χέρι-πηρούνι, όπως υπάρχει
και η αφαίρεση για να κάνει μια αυτοκαλούμενη "πεντανόστιμη
μελιτζανοσαλάτα" ...εξανόστιμη! με μόνο λάδι και χοντρό αλάτι.
Όλα τ` άλλα είπαμε ...de gustibus!
Υ.Γ. Προσωπικά δεν θα ανακάτευα λεμόνι και γιαούρτι σε πιάτο
που δεν μαγειρεύεται. Έχω την υποψία ότι τα
γαλακτοκομικά "κόβουν" (ξυνίζουν) με το λεμόνι.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: De gustibus...
Από: ΜΑΡΙΑ 10 / 2 / 2006
Το φλούδι στις μελιτζάνες το αφήνω επειδή όταν πολτοποιούνται
δημιουργείται διχρωμία. Στη γεύση είναι το ίδιο, απλά οπτικά το
προτιμώ. Οσο για το γιαούρτι και το λεμόνι μην το φοβάσαι. Το
αντίθετο συμβαίνει. Είναι πολύ υγιεινό και δεν κόβει. Μια
δοκιμή θα σε πείσει. Πάντως αν το επιχειρήσεις τελικά, θα ήθελα
τη γνώμη σου!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Πόσο λάδι?
Από: Αλεξάνδρα 13 / 2 / 2006
Ποιά είναι η προτινόμενη ποσότητα λαδιού?
Ευχαριστω.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Πόσο λάδι?
Από: ΜΑΡΙΑ 14 / 2 / 2006
Αλεξάνδρα είναι θέμα γεύσης. Εγώ βάζω σχεδόν μισό φλιτζανάκι
καφέ. Βάλε τόσο, δοκίμασε και αν θέλεις πρόσθεσε κι άλλο.
Εννοείται ότι θα βάλεις ελαιόλαδο.
Καλή επιτυχία!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Πόσο λάδι?
Από: Αλεξάνδρα 17 / 2 / 2006
Ναι, βέβαια θα βάλω ελαιόλαδο! θα δοκιμάσω να τη φτιάξω αύριο.
Ευχαριστώ πολυ.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Γιαούρτι και λεμόνι
Από: Νατάσα 17 / 2 / 2006
Όντως δεν κόβει το γιαούρτι με το λεμόνι, Δημήτρη. Μάλιστα
φτιάχνω δυο πολύ δροσερές σαλατίτσες μ` αυτά τα δυο. Στη μία
βάζω αγγούρι κομμένο λεπτά φετάκια και λίγο δυόσμο και στην
άλλη μαρουλάκι. Ρίχνω μπόλικο γιαούρτι στραγγιστό, λεμόνι,
αλάτι και ελαιόλαδο κατά βούληση και ανακατεύω. Λίγο στο ψυγείο
και έχω ένα τέλειο μεσημεριανό για τις μέρες του καύσωνα!
Επίσης και μια πολύ απλή αλλά παντανόστιμη κρεμούλα. Χτυπάω
μισό κιλό γιαούρτι στραγγιστό με ένα κουτί ζαχαρούχο. Ρίχνω όσο
χυμό και ξύσμα λεμονιού σηκώνει η γεύση μου (χυμό από 2 βάζω
συνήθως και ξύσμα από μισό). Βάζω για λίγη ώρα στο ψυγείο και
σερβίρω σε κούπες με τριμμένο μπισκοτάκι "μιράντα" από πάνω.
Εναλλακτικά την φτιάχνω με χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού, αλλά
πάλι βάζω και λίγο λεμόνι που τη βοηθάει να δέσει. Απλή,
δροσερή, αφράτη και υπέροχη! Σλουρπ! Πάω να φτιάξω λίγη τώρα...
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
|