www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Αστακός με μακαρόνια


Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια, Νο 6 ή Νο 7
  • 1/2 φλιτζάνι τσ. ελαιόλαδο
  • 2 κιλά αστακούς
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλες ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
  • αλάτι
  • άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι



  • Για ποτό προτείνουμε:
    -Λευκός ημίξηρος

Ετοιμασία

  1. Βράζετε τους αστακούς σε άφθονο νερό χωρίς αλάτι. Τραβάτε τους αστακούς και σουρώνετε τον ζωμό.
  2. Ωστόσο βάζετε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο, τσιγαρίζετε ελαφρά το σκόρδο για 2-3 λεπτά . Ρίχνετε τις ντομάτες με τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνετε και σιγοψήνετε για 5-7 λεπτά. Προσθέστε τα κομμάτια από την σάρκα του αστακού και συνεχίστε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  3. Βράζετε τα μακαρόνια στο νερό που είχατε βράσει τους αστακούς . Σουρώνετε τα μακαρόνια, σερβίρετε και γαρνίρετε με τη σάλτσα.
Εάν έχετε γαρίδες ή μικρούς αστακούς ή καραβίδες τα κόβετε σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνετε κι αυτά μέσα στη σάλτσα.
Επίσης μπορείτε να σερβίρετε τον αστακό κομμένο στη μέση από το κεφάλι προς την ουρά. Τον πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.

Η συνταγή συνελέχθη στα πλαίσια του προγράμματος ΑΡΓΩ και δημοσιεύεται κατόπιν αδείας του ΚΕΑ.
Τη συνταγή συνιστά: η Μαρία Μπαντινάκη

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Απορίες
    Από: Ζωή  16 / 2 / 2005
    Είμαι λάτρης της καλής αστακομακαρονάδας. Την καλύτερη την έχω 
    φάει στα Κύθηρα, απλά καταπληκτική!!! Θέλω να δοκιμάσω αυτή τη 
    συνταγή μου γιατί μου φαίνεται νόστιμη! Θα ήθελα όμως να ρωτήσω 
    τα έξής:                                                        
    α)Πόση ώρα βράζουμε τον αστακό;
    β)Αν δε ρίξω αλάτι στο νερό μήπως γίνει άνοστος;
    γ)Με τι εργαλείο τον κόβουμε;
    Ελπίζω να έχω απαντήσεις σύντομα γιατί πραγματικά ανυπομονώ να 
    τη φτιάξω! Ευχαριστώ.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Απορίες
      Από: Δημήτρης  17 / 2 / 2005
      Επειδή κάτι "ιδρύματα" βλέπω να έχουν δώσει αδεια δημοσίευσης 
      της απόρρητης αυτής συνταγής, πιθανόν να μη λάβεις από κειθε 
      απάντηση στα ερωτήματά σου. 
      Απαντώ εγώ (γιατί έτσι).
      Ζωή, κατ` αρχάς ρίχνεις μια καλή ματιά εδώ όπου ο Γιάννης και η 
      Ντίνα έχουν καλύψει το θέμα: 
      http://www.hungry.gr/getarticle.asp?id=1413&coms=yes#comen
      Εκεί θα δεις και την άποψή μου.
      
      Στις απορίες σου:
      -Μισή ωρίτσα είναι αρκετή για το βράσιμό του.
      -Αν τον βάλεις στη σάλτσα ...παίρνει της σάλτσας. Τα μακαρόνια 
      τα βράζεις στο ζουμί του βέβαια αλλά προσοχή!!! αλατισμένο.
      -Τ` ανάσκελα σε ξύλο κοπής, με καλό μαχαίρι, του μάκρους μια 
      διχοτόμηση στην κοιλιά και προχώρα άφοβα.
      
      Υ.Γ. Επειδή είσαι λάτρης! κάνε μου μια χάρη. Κάνε τα μακαρόνια 
      σου κατά τας γραφάς, δώστους και την ανάλογη βούτα στο 
      αστακόζουμο, αλλά τον (βρασμένο σε αλατισμένο νερό) αστακό σου, 
      αφού τον κόψεις, πέρασέ τον λίγο από το γκριλ να "καεί" και να 
      μυρίσει λίγο η κοιλιά του, φτιάξε λαδολέμονο και λούσε τον. 
      Αυτό θα σημάνει ότι απολαμβάνεις τα μακαρόνια σου και σέβεσαι 
      τον αστακό κι αυτό που έχει να σου δώσει. 
      Εννοείται βέβαια ότι μπορείς να αποφύγεις τελείως τα μακαρόνια. 
      Αντ` αυτών μια ωραία πράσινη σαλάτα... Κόλπο είναι των 
      εστιατόρων η αστ/δα για να πάρει όγκο, να...φτουρήσει.  
      

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Απορίες
        Από: Ζωή   17 / 2 / 2005
        Δημήτρη, σ`ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια, αν και καταλάβα πως 
        με τις αστακομακαρονάδες δεν τα πας καλά! 

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.