www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Γαρίδες μα σάλτσα ντομάτας


Υλικά

  • 1 κιλό γαρίδες, χοντρές
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι ζάχαρη



  • Για ποτό προτείνουμε:
    -Λευκός ημίξηρος
    -Ροζέ ημίξηρος

Ετοιμασία

  1. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τον μαϊντανό με το ελαιόλαδο.
  2. Προσθέτετε τις ξυσμένες ντομάτες όλα τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη για να δέσει η σάλτσα.
  3. Αφήνετε να βράσουν 30 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ωστόσο βράζετε τις γαρίδες για 3-4 λεπτά. Τις σουρώνετε και αφαιρείτε τα φλούδια, όχι όμως και τα κεφάλια.
  4. Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη ρίχνετε μέσα τις γαρίδες. Τις αφήνετε να βράσουν για 15 ακόμη λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
Μπορείτε να τις σερβίρετε με πιλάφι ή τηγανητές πατάτες. Η συνταγή συνελέχθη στα πλαίσια του προγράμματος ΑΡΓΩ και δημοσιεύεται κατόπιν αδείας του ΚΕΑ.
Τη συνταγή συνιστά: η Φυλακτή Παπαμιχελάκη

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Ούζο
    Από: Juanita La Quejica  19 / 4 / 2005
    Αυτές τις μέρες, μας έχει "κολλήσει" να τρώμε μακαρονάδα με 
    γαρίδες. 
    
    Αυτό που θεωρώ ότι έκανε τη διαφορά τελικά, είναι το ούζο.
    
    Σβήνω τα μπόλικα κρεμμύδια και σκόρδα με αρκετό ούζο και στη 
    συνέχεια προσθέτω ντομάτες, ζάχαρη, πάπρικα, ρίγανη, 
    αλατοπίπερο και τζίντερ και προχωρώ στην παρασκευή της 
    συνταγής. Τα μακαρόνια τα βράζω στο ζωμό από τα κεφάλια των 
    γαρίδων. Μια φορά πρόσθεσα στο τέλος και ψιλοκομμένο αβοκάντο, 
    αλλά μόνο σε εμένα άρεσε ο συνδυασμός, στους υπόλοιπους 
    καθόλου. Μαϊντανό σταμάτησα να βάζω, μου καλύπτει τη γεύση των 
    γαρίδων.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.