Σχόλια επισκεπτών
- Θέμα: "Ηρωϊκή" Σαλάτα Ζυμαρικών
Από: Juanita La Quejica 26 / 4 / 2004
Βλέποντας αυτή τη συνταγή, μου ήρθε στο μυαλό η "ηρωϊκή"
μακαρονοσαλάτα παντός καιρού, που έχει βγάλει ασπροπρόσωπο πολύ
κόσμο γιατί γίνεται σε μεγάλες ποσότητες και τρώγεται ευχάριστα
κάτω από όλες τις συνθήκες.
Από τα υλικά της παραπάνω συνταγής, κρατούμε τα γιαούρτια, το
κρεμμύδι περασμένο σε μιξεράκι μαζί με τον άνιθο, το ζαμπόν
(κατά προτίμηση 2 είδη), το τυρί (κασέρι και έμμενταλ ή
γκούντα) και αφαιρούμε τον μαϊντανό. Προτιμούμε ζυμαρικά νιόκι
ή αχιβάδες ή φιογκάκια.
Προσθέτουμε μια μεγάλη μαγιονέζα για τη σάλτσα, την οποία
ενώνουμε με τα γιαούρτια, το κρεμμύδι και τον άνιθο καθώς και
λίγο αλάτι και ρίγανη. Αν βγει μεγάλη η ποσότητα της σαλάτας
προσθέτουμε και λαδόξιδο (όχι βαλσαμικό ξύδι), πρέπει να είναι
ζουμερή η σαλάτα για να έχει επιτυχία και πρέπει να σταθεί στο
ψυγείο τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν την σερβίρουμε.
Εκτός από τα παραπάνω υλικά, προσθέτουμε όλα τα υλικά μιας
χωριάτικης σαλάτας κομμένα σε κύβους. Δηλαδή αγγούρι, ντομάτες,
πιπεριές, καθώς και 1 κρεμμύδι επιπλέον, ελιές και -ανάλογα με
το γούστο- βραστά αυγά. Τα ανακατεύουμε όλα και έχουμε ένα
πλήρες γεύμα και μια ... ας το πούμε σαλάτα (!) την οποία τρώμε
με ευχαρίστηση για 3-4 μέρες, χωρίς να αλλοιώνεται η γεύση της.
Είναι πολύ πετυχημένο συνοδευτικό σε barbeque.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ
Από: ΤΕΤΗ 19 / 8 / 2004
Η συνταγή που ξέρω εγώ έχει γίνει BEST SELER στην παρέα μου.Τα
ζυμαρικά που χρησιμοποιώ είναι συνήθως τρίχρωμα στιφτά ( μου
διαφέυγει η ονομασία τους).Πάντα αλ"ντάντε.Τσιγαρίζω ένα
πακετάκι μπέικον, το αφήνω στην άκρη να κρυώσει λίγο και
ετοιμάζω τα άλλα υλικά.Ψιλοκόβω 10 κρεμμυδάκια φρέσκα σε
ροδελιτσες, και ένα ματσάκι άνιθο,4-5 πιπεριες φλωρίνης από το
βάζο, 3 αυγά βραστά σε φετάκια και μαγιονέζα μεγάλη KRAFT
(συγνωμη για την διαφημηση ,αλλά έχει διαφορά μεγάλη.)Στην
μαγιονέζα προσθέτω λίγη κέτσαπ και λίγη μουστάρδα.Αλάτι πιπέρι
φυσικά, Τα ανακατώνω όλα μαζί με το μπέικον και τα ζουμιά του.
Αφήνω στο ψυγείο να στεγνωσει για 3 περίπου ώρες.Είναι super ,
δοκιμάστε την και θα με θυμηθήτε.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Σαλάτα ζυμαρικών.
Από: αnthi 3 / 9 / 2004
Την έκανα την σαλάτα.Νοστιμότατη.Οι καλεσμένοι ενθουσιάστηκαν
πλην τού συζύγου μου.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Παραλλαγή νούμερο τρία
Από: Σοφία Κ. 7 / 10 / 2004
Μια ακόμη παραλλαγή για μακαρονοσαλάτα είναι η εξής: τρίχρωμες
πένες ή βίδες, ντομάτα κομμένη σε κυβάκια (μόνο το απ`έξω, όχι
τους σπόρους), αρκετό ψιλοκομμένο κρεμμύδι βεβαίως, μπόλικο
μαϊντανό, καλαμπόκι βρασμένο, κονσέρβα τόνου (ή κοτόπουλο, αν
θέλετε) και μείγμα μαγιονέζας-κέτσαπ. Προσωπικά βάζω τρία μέρη
μαγιονέζα και ένα μέρος κέτσαπ. Ποσότητες δεν γράφω, ο καθένας
μπορεί να χρησιμοποιήσει τα υλικά κατά βούλησιν. Δεν νομίζω να
ξέχασα τίποτα! Το καλό με αυτές τις σαλάτες είναι ότι ο καθένας
μπορεί να προσθέσει ό,τι θέλει.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Παραλλαγή από Κούβα
Από: maria-p 23 / 11 / 2004
Την παρακάτω παραλλαγή μακαρονοσαλάτας, την πρωτοέφαγα στο Miami
από Κουβανό μάγειρα και ξετρελάθηκα!
--1 πακέτο μακαρονάκι κοφτό (ή πένες)
--200 γρ. ζαμπόν (στη Φλόριντα χρησιμοποιούν νοστιμότατο
καπνιστό χοιρινό)
--200 γρ. τυρί
--`Αφθονη μαγιονέζα
--1 κουτάκι καθαρισμένες & βρασμένες γαρίδες (προαιρετικά)
-- Λίγο αλάτι (αν δεν είναι αλμυρό το τυρί)
-- Πιπέρι
-- Ελάχιστο μοσχοκάρυδο
Βράζουμε τα μακαρόνια και όταν κρυώσουν ρίχνουμε το ζαμπόν, το
τυρί, αλάτι, πιπέρι & μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε ελαφρά με
ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε μπόλικη μαγιονέζα και ανακατεύουμε πάλι ελαφρά.
Είναι το κάτι άλλο!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
|