 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Σάλτσα με κάρυ
Υλικά
- 50 γρ. φρέσκο βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μήλο ξυσμένο στον τρίφτη κρεμμυδιών
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
- 1 κουταλιά της σούπας κάρυ
- 1/2 ποτήρι του νερού πολτό ντομάτας
- 1/2 κιλό ζωμό κοτόπουλου (κύβο)
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Βάζουμε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια.
- Αφήνουμε το βούτυρο να λιώσει, τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά με ξύλινο κουτάλι, ρίχνουμε το ξυμένο μήλο και το κάρυ και ανακατεύουμε καλά μέχρι το μίγμα μας να γίνει λείο.
- Προσθέτουμε λίγο-λίγο τον ζωμό (ζεστό), τον ντοματοπελτέ, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου.
Συνοδεύει: Πουλερικά, αυγά, ζαμπόν
|
|