www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Παξιμαδάκια με αμύγδαλα και σταφίδες


Υλικά

  • 1 νεροπότηρο λάδι
  • 1 νεροπότηρο ζάχαρη
  • 1 νεροπότηρο αμύγδαλα
  • 1 νεροπότηρο σταφίδες
  • 1 νεροπότηρο πορτοκαλόζουμο(δεν λέω χυμό γιατί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε
  • οποιαδήποτε πορτοκαλάδα χωρίς ζάχαρη)
  • 1 νεροπότηρο κανελόζουμο (βράζουμε 2-3 ξυλάκια κανέλλας σε νερό και μετράμε 1
  • ποτήρι)
  • 1 και 1/2 φακελάκι μπέικιν
  • 1 φακελάκι αμμωνία
  • 1 κουταλιά κανελογαρύφαλα.



Ετοιμασία

  1. Αναμιγνύουμε τα υγρά υλικά με την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με το χέρι. Προσθέτουμε την αμμωνία και τα κανελογαρύφαλλα τα αμύγδαλα και τις σταφίδες και το αλεύρι μέσα στο οποίο έχουμε βάλει το μπέικιν.
  2. Πλάθουμε φραντζολάκια μακρόστενα και με κοφτερό μαχαίρι τα χαράζουμε σε φετούλες μέχρι κάτω χωρίς όμως να κοπούν, τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και τα χωρίζουμε σε φετούλες.
  3. Τοποθετούμε τις φετούλες ξαπλωτές σε ταψί και τις ξαναβάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά και γίνονται παξιμαδάκια.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μισό πορτοκαλόζουμο με ρακί ή κονιάκ και επίσης αν τα θέλουμε λίγο πιο γλυκά μπορούμε να προσθέσουμε 1/4 ποτήρι ζάχαρη ακόμη.

Τη συνταγή συνιστά: η Βαγγελιώ

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: παξιμαδάκια με αμύγδαλα και σταφίδες
    Από: Βίκυ  15 / 11 / 2005
    ΒΡΗΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΛΛΑ ΚΑΘΩΣ ΔΙΑΒΑΖΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΠΟΣΟ ΑΛΕΥΡΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: παξιμαδάκια με αμύγδαλα και σταφίδες
      Από: Βαγγελιώ  15 / 11 / 2005
      Δυστυχώς(ή ευτυχώς) η συνταγή είναι από το τετράδιο της γιαγιάς 
      μου και γράφει το κλασσικό:"όσο αλεύρι σηκώσει".
      Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή.Την επόμενη φορά που θα τα φτιάξω 
      θα ζυγίσω το αλεύρι αλλα μπορείς και συ αν έχεις εμπειρία από 
      ζύμες να το κανονίσεις.Συνήθως βάζω αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Παξιμαδάκια ΧΩΡΙΣ αμύγδαλα, ΜΕ γλυκάνισο
    Από: nervosa_anorexia  16 / 11 / 2005
    Οι ομοιοπαθείς...δυσανεκτικοί στα ξηροκάρπια, μπορούν να 
    φτιάξουν ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ  και πεντανόστιμα παξιμαδάκια με γεύση ούζου:
    
    1 ποτήρι λάδι (όχι ελαιόλαδο, καλύτερα αραβοσιτέλαιο
    1 κ.σ. γλυκάνισο
    1 ποτήρι κρασί λευκό (εγώ βάζω ρετσίνα και βγαίνουν νοστιμότατα)
    5 κ.σ. ζάχαρη 
    1/2 κ.γ. αλάτι
    500 gr αλεύρι (είτε για όλες τις χρήσεις, προσθέτοντας μπαίκιν, 
    είτε αυτό που φουσκώνει μόνο του)
    σουσάμι για το πασπάλισμα
     
    Αναμιγνύουμε λάδι+κρασί+αλάτι+γλυκάνισο+ζάχαρη και προσθέτουμε 
    αλεύρι, μέχρι να πετύχουμε μια ελαστική ζύμη.
    Τη χωρίζουμε σε 3-4 μπαλάκια, τα πλάθουμε σε σχήμα φραντζόλας 
    και χαράζουμε με μαχαίρι φετούλες ανά 2εκ. περίπου (απλά 
    χαράζουμε, δεν κόβουμε).
     
    Πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι, τα τοποθετούμε σε ταψί με 
    αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι 
    να πάρουν χρυσαφί χρώμα (180-200 oC).
    
    Τα βγάζουμε και κόβουμε τις φραντζόλες στα σημεία που είχαμε 
    χαράξει. Τα παξιμαδάκια που προκύπτουν τα ξαναβάζουμε στο ταψί 
    και τα ψήνουμε μέχρι...ξεροψησίματος (κι απ`τη μια κι απ`την 
    άλλη πλευρά - δεν θα χρειαστούν πολύ ώρα!)
    
    Είναι απλά....ακαταμάχητα!
    
    ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν πρόκειται να συνοδεύσουν το απογευματινό καφεδάκι 
    με τη γειτόνισα, μειώστε λίγο την ποσότητα του γλυκάνισου για 
    να μην έχουν τόσο έντονη γεύση ούζου!
    
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Παξιμαδάκια ΧΩΡΙΣ αμύγδαλα, ΜΕ γλυκάνισο
      Από: kxan  16 / 11 / 2005
      Πω πωωωωωω. τρελαίνομαι για κουλουροπαξιμαδοειδή με γεύση ούζου. Θα την τιμήσουμε τη συνταγή, Διαβάζοντας την πρώτη συνταγή η οποία φαίνεται εξίσου τέλεια, ξέρεις νερβοζούλα τι σκέφτηκα; Έλα, πάμε μ`ένα στόμα μια φωνή: ΤΗ ΧΟΥΑΝΙΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ Δωστου Χουανίτα, ξηροκάρπια, βουρ!!!!
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Παξιμαδάκια ΧΩΡΙΣ αμύγδαλα, ΜΕ γλυκάνισο
        Από: nervosa_anorexia  17 / 11 / 2005
        Κικάκι:)))
        
        Ευτυχώς να λέμε, που τα γλυκοσκευάσματα δεν είναι το φόρτε της 
        ξηροκαρπο-χουανίτας μας (κατά δήλωσή της) αλλιώς... την έβλεπα 
        να κοτσάρει 3-4 ποτήρια καρυδο-φυστικο-αμύγδαλα στο ζυμάρι (μα 
        τέτοια ψύχωση αυτό το παιδί με τα κριτς-κράτς πια!!!)
        
        Να έχουμε μια όμορφη & αισιόδοξη μέρα κορίτσια!! Φιλιά
        

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.