Σχόλια επισκεπτών
- Θέμα: παξιμαδάκια με αμύγδαλα και σταφίδες
Από: Βίκυ 15 / 11 / 2005
ΒΡΗΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΛΛΑ ΚΑΘΩΣ ΔΙΑΒΑΖΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΠΟΣΟ ΑΛΕΥΡΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΤΗΝ
ΕΚΑΝΑ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Παξιμαδάκια ΧΩΡΙΣ αμύγδαλα, ΜΕ γλυκάνισο
Από: nervosa_anorexia 16 / 11 / 2005
Οι ομοιοπαθείς...δυσανεκτικοί στα ξηροκάρπια, μπορούν να
φτιάξουν ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ και πεντανόστιμα παξιμαδάκια με γεύση ούζου:
1 ποτήρι λάδι (όχι ελαιόλαδο, καλύτερα αραβοσιτέλαιο
1 κ.σ. γλυκάνισο
1 ποτήρι κρασί λευκό (εγώ βάζω ρετσίνα και βγαίνουν νοστιμότατα)
5 κ.σ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
500 gr αλεύρι (είτε για όλες τις χρήσεις, προσθέτοντας μπαίκιν,
είτε αυτό που φουσκώνει μόνο του)
σουσάμι για το πασπάλισμα
Αναμιγνύουμε λάδι+κρασί+αλάτι+γλυκάνισο+ζάχαρη και προσθέτουμε
αλεύρι, μέχρι να πετύχουμε μια ελαστική ζύμη.
Τη χωρίζουμε σε 3-4 μπαλάκια, τα πλάθουμε σε σχήμα φραντζόλας
και χαράζουμε με μαχαίρι φετούλες ανά 2εκ. περίπου (απλά
χαράζουμε, δεν κόβουμε).
Πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι, τα τοποθετούμε σε ταψί με
αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι
να πάρουν χρυσαφί χρώμα (180-200 oC).
Τα βγάζουμε και κόβουμε τις φραντζόλες στα σημεία που είχαμε
χαράξει. Τα παξιμαδάκια που προκύπτουν τα ξαναβάζουμε στο ταψί
και τα ψήνουμε μέχρι...ξεροψησίματος (κι απ`τη μια κι απ`την
άλλη πλευρά - δεν θα χρειαστούν πολύ ώρα!)
Είναι απλά....ακαταμάχητα!
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν πρόκειται να συνοδεύσουν το απογευματινό καφεδάκι
με τη γειτόνισα, μειώστε λίγο την ποσότητα του γλυκάνισου για
να μην έχουν τόσο έντονη γεύση ούζου!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Παξιμαδάκια ΧΩΡΙΣ αμύγδαλα, ΜΕ γλυκάνισο
Από: kxan 16 / 11 / 2005
Πω πωωωωωω. τρελαίνομαι για κουλουροπαξιμαδοειδή με γεύση
ούζου. Θα την τιμήσουμε τη συνταγή, Διαβάζοντας την πρώτη
συνταγή η οποία φαίνεται εξίσου τέλεια, ξέρεις νερβοζούλα τι
σκέφτηκα; Έλα, πάμε μ`ένα στόμα μια φωνή: ΤΗ ΧΟΥΑΝΙΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
Δωστου Χουανίτα, ξηροκάρπια, βουρ!!!!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Παξιμαδάκια ΧΩΡΙΣ αμύγδαλα, ΜΕ γλυκάνισο
Από: nervosa_anorexia 17 / 11 / 2005
Κικάκι:)))
Ευτυχώς να λέμε, που τα γλυκοσκευάσματα δεν είναι το φόρτε της
ξηροκαρπο-χουανίτας μας (κατά δήλωσή της) αλλιώς... την έβλεπα
να κοτσάρει 3-4 ποτήρια καρυδο-φυστικο-αμύγδαλα στο ζυμάρι (μα
τέτοια ψύχωση αυτό το παιδί με τα κριτς-κράτς πια!!!)
Να έχουμε μια όμορφη & αισιόδοξη μέρα κορίτσια!! Φιλιά
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
|