www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μελαχροινή (καρυδόπιτα)


Υλικά

  • 6 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1κούπα φρυγανιά κοπανισμένη
  • 1 1/2 κουταλάκι μπαίκιν
  • 2 κουταλάκια κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι γαρύφαλο
  • 1 1/2 κούπα καρύδια κοπανισμένα
  • Μισό φλυτζανάκι κονιάκ
  • Μισή κουταλιά σόδα
  • Σιρόπι:
    • 2 ποτήρια νερό
    • 2 ποτήρια ζάχαρη
    • 2 κουταλιές μέλι
    • 1 κουταλιά χυμό λεμόνι και λίγο ξύσμα



Ετοιμασία

  1. Χτυπάμε σε σφικτή μαρέγκα τα ασπράδια.
  2. Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη να ασπρίσουν και ενσωματώνουμε σιγά-σιγά όλα τα υλικά και την μαρέγκα.
  3. Βάζουμε το μίγμα μας σε βουτυρωμένο ταψάκι Νο. 18 και ψήνουμε για 50 λεπτά στους 160 C.
  4. Σιρόπι: Βράζουμε το νερό, την ζάχαρη και το μέλι και λίγο πριν γίνει το σιρόπι προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και λίγο ξύσμα.
  5. Σιροπιάζουμε το ζεστό γλυκό μας με κρύο σιρόπι.
Καλή επιτυχία

Τη συνταγή συνιστά: η Λίνα

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Η πρώτη μου απόπειρα...
    Από: Βάσω  27 / 2 / 2006
    Αγαπητή Λίνα, δοκίμασα τη συνταγή σου η οποία ήταν εξαιρετική από άποψη γεύσης. Μόνο το σιρόπι μου φάνηκε πολύ. Είχε καλύψει το 1/3 του ταψιού (Νο.24). Έκανα κάτι λάθος;;;
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.