Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Βραχάκια (σοκολατάκια με αμύγδαλα)
Υλικά
- ΓΙΑ 40-50 κομμάτια:
- 250 γρ. κουβερτούρα
- 250 γρ. αμύγδαλα με το φλούδι
|
|
Ετοιμασία
- Καβουρντίζουμε καλά τα αμύγδαλα (είτε στο φούρνο, είτε στο τηγάνι).
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί ή (όπως το κάνω εγώ) σε ένα μεγάλο μπρίκι που το έχω μέσα σε ένα τηγάνι με 1 δάκτυλο νερό ανακατεύοντας και προσέχοντας να μη κοχλάζει πολύ το νερό και πετιέται μέσα στο μπρίκι γιατί θα σφίξει την κουβερτούρα και θα χαλάσει.
- Απλώνουμε λαδόκολλα πάνω σε μία λαμαρίνα.
- Ρίχνουμε μέσα στο μπρίκι τα αμύγδαλα (αν χωράνε όλα μαζί, αλλιώς λίγα-λίγα) και ανακατεύουμε να τα "ντύσει" καλά η κουβερτούρα.
- Παίρνουμε κουταλιές-κουταλιές αμύγδαλα και σοκολάτα και τις ρίχνουμε, σε
ακανόνιστο σχήμα, στη λαδόκολλα.
- Μεταφέρουμε τη λαμαρίνα με τα βραχάκια στο ψυγείο και τα αφήνουμε να σφίξουν για 1 ώρα το λιγότερο.
- Μετά τη μία ώρα μπορούμε να τα ξεκολλήσουμε απ' τη λαδόκολλα και να τα βάλουμε σε φοντανιέρα ή βάζο και να τα διατηρήσουμε για πολλές-πολλές μέρες στο ψυγείο.
- Μπορούμε ακόμα να τα τυλίξουμε ένα-ένα σε αλουμινόχαρτο.
Τη συνταγή συνιστά: η Μαρία Σ
|
|