www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ρεβυθοκεφτέδες Σάμου


Υλικά

  • 1/2 κιλό ρεβύθια
  • 2-3 κρεμμύδια τριμμένα
  • Δυόσμο μπόλικο ψιλοκομμένο
  • 1-2 κούπες αλεύρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Νερό



Προετοιμασία

Μουσκεύουμε τα ρεβύθια από βραδίς σε άφθονο νερό.

Ετοιμασία

  1. Σουρώνουμε τα ρεβίθια και τα πολτοποιούμε σε γουδί ή στο μούλτι (να γίνουν τρίμματα).
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το δυόσμο, αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  3. Ρίχνουμε το αλεύρι και νερό και τα ανακατεύουμε ώστε να γίνουν μια πηχτή μάζα.
  4. Παίρνουμε μία κουταλιά από το μίγμα και το ρίχνουμε σε καυτό λάδι.
  5. Μόλις ροδίσει από τη μία πλευρά γυρίζουμε και από την άλλη.
  6. Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε.

Τη συνταγή συνιστά: ο Ανδρέας Γάβρης

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: Δώρα από Θεσσαλονίκη   28 / 2 / 2003
    Andy σε ευχαριστούμε όλοι οι νηστεύοντες.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Ρεβυθοκεφτέδες Σάμου
    Από: Ελένη  28 / 2 / 2003
    ΄Ισως έχω ξανά πει ότι στη Σάμο έφαγα τους ωραιοότερους Ρεβυθοκεφτέδες. Παρ ότι μου είχαν διαφημίσει πολύ αυτούς της Σίφνου και δοκίμασα κι απ αυτούς σε πολλά σημεία, της Σάμου είναι πρώτοι. Μου δώσανε λοιπόν τη συνταγή ακριβώς όπως τη λέει ο Ανδρέας.Κάποια όμως κυρία μου είπε 1/2 κιλό ρεβύθια με 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Σε ταβέρνα πάλι μου είπαν ότι τα μουσκεύουν τα ρεβύθια για δύο (2) 24ωρα και τα χοντροαλέθουν.΄Ετσι κι έκανα.΄Ησαν υπέροχοι και ξαναμπράβο σου Ανδρέα που καταφέρνεις ναχεις πάντα την καλλίτερη συνταγή σε κάθε είδος. Σάμπως να κάνουμε εκδρομή κατά πάνω παίδες τι λέτε?
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Ρεβυθοκεφτέδες Σάμου
      Από: Τίνα  3 / 3 / 2003
      Εμένα στις εκδρομές να με υπολογίζετε μέσα.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Ρεβυθοκεφτέδες Σάμου
        Από: Ελένη  4 / 3 / 2003
        Τίνα μου καλημέρα,καλησπέρα, δεν ξερω τι ώρα βολεύει να τα βλέπεις. ΄Οπως βλέπεις εγώ λέω για εκδρομές, εσύ είσαι μέσα, ο "κατά πάνω" όμως δεν απαντά... Καλή συνέχεια
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: Ρεβυθοκεφτέδες Σάμου
          Από: Ανδρέας  5 / 3 / 2003
          Γεια σου Ελένη.
          Σε διάβασα αλλά δεν κατάλαβα ότι έπρεπε να απαντήσω. Ούτε βέβαια 
          ότι υπήρχε τέτοια βιασύνη να με επισκεφθείτε. Πάντως αυτό τον 
          καιρό βρίσκομαι στο στάδιο της ανακαίνισης -σήμερα ξηλώθηκε η 
          σκεπή, για να αντικατασταθεί- και ελπίζω να είμαι έτοιμος λίγο 
          πριν το Πάσχα. 
          Φυσικά, θα σας ενημερώσω όταν θα είμαι έτοιμος. Υπομονή.
          Φιλάκια
          

          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Ρεβυθοκεφτέδες Σάμου
      Από: Juanita La Quejica  12 / 3 / 2005
      Δεν έχω δοκιμάσει της Σάμου, αλλά τα Σιφναίϊκα τα λατρεύω, δεν 
      τα χορταίνω όποτε πηγαίνουμε στη Σίφνο.
      
      Εκεί βάζουν σε μισό κιλό ρεβύθια κάτι λιγότερο από ένα κιλό 
      πατάτες, χωρίς αλεύρι. Και το μυστικό εκτός από τον δυόσμο που 
      αναφέρει και ο Ανδρέας, βρίσκεται στην μπόλικη ματζουράνα. 
      Μερικοί βάζουν και άνιθο, αλλά ξεφεύγουν από την παραδοσιακή 
      συνταγή. Μιλάμε για αρωματικό όνειρο...
      

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Παραδοσιακή συνταγή
    Από: Νίκος Π.  12 / 3 / 2005
    Είναι μια εκπληκτική συνταγή, η γιαγία μου την φτίαχνει 
    τακτικά. Το μυστικό είναι στο τηγάνισμα, δεν ξέρω τι κάνει, 
    αλλά εγώ όποτε έχω τροσπαθήσει καίγονται από έξω και μέσα είναι 
    άψητα!

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Υπέροχοι
    Από: Ελένη Β  17 / 3 / 2005
    Ούτε είχα ξαναφάει άλλα ούτε και τους είχα μαγειρέψει ποτέ. Πεντανόστιμοι και πανεύκολοι. Μέχρι και στην κόρη μου άρεσαν που τα ρεβύθια δεν τα θέλει ουτε ζωγραφιστά (ενοείται πως στην αρχη δεν ήξερε τι έτρωγε)
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΦΕΛΑΦΕΛ;
    Από: ΑΝΤΑ  18 / 3 / 2005
    Μια καλή ιδέα είναι να συνδυάσουμε τους ρεβιθοκεφτέδες με το χούμους και με πίτες (τις γνωστές από τα σουβλάκια). Ψήνουμε τις πίτες τις αλείφουμε με χούμους προσθέτούμε τριμμένο μαϊντανό, βάζουμε τους ρεβιθοκεφτέδες και τηγανιτές πατάτες και τυλίγουμε (όπως το συβλάκι). Μια φίλη μου είπε ότι ένας Λιβανέζος γείτονας της το ονόμαζε φελάφελ... Θα σας γελάσω πάντως είναι μια νόστιμη συνταγή για την νηστεία.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Aporia gia proetoimasia
    Από: Myrto  27 / 3 / 2005
    H suntagy fainetai polu endiaferousa-exw omws mia aporia: ta rebu8ia ta mouliazoume xwris soda? (h suntagh ths mamas gia ta rebu8ia soupas leei treis wres mouliasma me soda plusimatos gia na 3efloudistoun, analogia ena koutali soupas gia 250gr). Euxaristw polu prokatabolika!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ρεβυθοκεφτέδες
    Από: Μαρία  18 / 3 / 2006
    Δοκίμασα τη συνταγή και ήταν καταπληκτικοί οι ρεβυθοκεφτέδες. Θα φτιάξω κι άλλους.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: tip
    Από: ALEX  13 / 2 / 2007
    Μπορουμε αντι για δυοσμο να βαλουμε ριγανι με μετρο ομως γιατι στο τηγανι πικριζει
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.