www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μαγειρίτσα νηστίσιμη (αλάδωτη)του Ανδρέα


Υλικά

  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 200 γρ. μανιτάρια σε κονσέρβα μαζί με το ζουμί τους
  • 1 μαρούλι κομμένο
  • 12 κουταλιές ρύζι καρολίνα
  • 3 κουταλιές κουκουνάρι
  • 3 κουταλιές καρύδια τριμμένα
  • 3 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Για τη σάλτσα:
    • 3 κουταλιές νισεστέ
    • 1 κουταλιές ταχίνι
    • 1 κουταλιές μουστάρδα
    • 3 κουταλιές χυμό λεμονιού
    • Λίγο ζωμό από την κατσαρόλα ή ζωμό λαχανικών ή νερό



Ετοιμασία

  1. Σε ελάχιστο νερό αχνίζουμε το κρεμμύδι και το κρεμμυδάκι.
  2. Ρίχνουμε τα μανιτάρια με το ζουμί τους, το ρύζι, το κουκουνάρι, τα καρύδια, το μαρούλι και σιγοβράζουμε.
  3. Ρίχνουμε τα μυρωδικά, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια δυο βράσεις.
  4. Σάλτσα: Διαλύουμε το νισεστέ με λίγο νερό και τον ανακατεύουμε με το ταχίνι, τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού.
  5. Βάζουμε να βράσει ο ζωμός και ρίχνουμε το μίγμα.
  6. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  7. Προσθέτουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

Τη συνταγή συνιστά: Ο Ανδρεάς Γάβρης

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Μαγειρίτσα νηστίσιμη (αλάδωτη)του Ανδρέα
    Από: Mara_K  1 / 4 / 2003
    Kalimera! Tha ithela na sas rotiso an einai ygieino na vazoume sta fagita to zoumi apo tis konserves ton manitarion? Emeis sinithos sto spiti ohi mono ta xeplenoume kala alla ta zematame kiolas gia na figoun ta sintiritika kai afti mirodia pou ehoun sinithos oi konserves! Den xero vevea an kanoume to sosto...! Elpizo na mou lisete tin aporia! Sas efharisto ek ton proteron! Mara
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Μαγειρίτσα νηστίσιμη (αλάδωτη)του Ανδρέα
    Από: Mara_K  1 / 4 / 2003
    Kalimera! Tha ithela na sas rotiso an einai ygieino na vazoume sta fagita to zoumi apo tis konserves ton manitarion? Emeis sinithos sto spiti ohi mono ta xeplenoume kala alla ta zematame kiolas gia na figoun ta sintiritika kai afti mirodia pou ehoun sinithos oi konserves! Den xero vevea an kanoume to sosto...! Elpizo na mou lisete tin aporia! Sas efharisto ek ton proteron! Mara
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Μαγειρίτσα νηστίσιμη (αλάδωτη)του Ανδρέα
      Από: Ανδρέας  2 / 4 / 2003
      Πολύ σωστή η παρατήρησή σου. Και εγώ πετάω το ζουμί. Απλά η 
      συνταγή έμεινε έτσι από την α` περίοδο του Ανδρέα (της 
      μαγειρικής μου εμπειρίας δηλαδή), που το έβαζα στο φαγητό γιατί 
      ενισχύει τη γεύση είναι αλήθεια. Λίγο το αλάτι, λίγο η γεύη από 
      τα μανιτάρια που έχει... 
      
      Για να φύγει η κονσερβίλα, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι 
      να τσιγαρίσεις τα μανιτάρια, αργά και υπομονετικά, σε μέτρια 
      φωτιά και για αρκετή ώρα, ανακατεύοντας ώστε να βγάλουν τα 
      ζουμιά τους. Το αποτέλεσμα θα σε καταπλήξει. Αυτό είναι από τη 
      β` περίοδο του Ανδρέα.
      
      Όσο για τα συντηρικά, τα μανιτάρια που χρησιμοποιούσα δεν έχουν 
      συντηρητικά. Λέω χρησιμοποιούσα γιατί τώρα πλέον μαγειρεύω μόνο 
      με φρέσκα τα οποία είναι απείρως καλύτερα και υπάρχουν σε όλα τα 
      μανάβικα. Αυτό από την γ` περίοδο του Ανδρέα, την οποία 
      διανύουμε σήμερα και είναι η καλύτερη.
      
      Αν υπάρξει δ` περίοδος θα σε ενημερώσω.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Μαγειρίτσα αλάδωτη
    Από: Ελένη  6 / 4 / 2003
    Πολύ με βοηθά η συνταγή σου, όποιας περιόδου κι αν είναι η εκτέλεση.Μόνο που εγώ θα την κάνω μετά την Ανάσταση με λάδι (μπορώ υποθέτω).Μήπως τότε πρέπει ν αλλάξω κάτι; Μή σου κάνει εντύπωση, ο άνδρας μου έχει 20 ή 21 χρόνια να φάει κρέας οποιουδήποτε χρώματος.Μόνο ψάρια τρώει.Οπότε έχω κάνει "ορφανά" πολλά φαγητά είτε είναι κοκκινιστά είτε είναι αυγολεμονάτα. Τυριά και γάλα τρώει/πίνει. Σ ευχαριστώ. Πες κι άλλα, πες κι άλλα.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Μαγειρίτσα αλάδωτη
      Από: Ανδρέας  9 / 4 / 2003
      Αν δεν θέλεις να την κάνεις νηστίσιμη, τότε μπορείς να 
      αντκαταστήσεις τη σάλτσα με ένα κλασικό αβγολέμονο. Δεν είναι 
      απαραίτητο όμως. Και έτσι είναι πολύ ωραία. 

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Πολύ καλή!
    Από: Εφη Κ  8 / 4 / 2004
    Εφτιαξα χθες την αλάδωτη μαγειρίτσα. 
    
    Ήταν φανταστική! Νόστιμη, ελαφριά, εύκολη και χρειάστηκε μόνο 
    λίγη ώρα για να ψηθεί (τόση όση να είναι έτοιμο το ρύζι).
    
    Σας προτείνω να την δοκιμάσετε.
    
    
    
    
    
    
    
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: στην υγειά σου..
    Από: marymary  16 / 3 / 2005
    Καθαρή Δευτέρα...αλάδωτη... με μαγειρίτσα του Ανδρέα. 
    Φρέσκα μανιτάρια πορτσίνι (για γάλα πήγα, σε πορτσίνι έπεσα!) 
    λαχανικά και μυρωδικά από τον κήπο και μια μαγειρίτσα κατάμαυρη 
    και μυρωδάτη. Δεν έμεινε κουταλιά!!! 
    Στην υγειά σου Ανδρέα και καλή σαρακοστή

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Διευκρίνιση
    Από: ΆννηΦ  11 / 4 / 2005
    Ήθελα μια διευκρίνιση: για πόσα άτομα είναι η σούπα (με τις 
    συγκεκριμένες δόσεις υλικών) και πόσο υγρό (νερό, κλπ.) βάζουμε 
    συνολικά;
    Ευχαριστώ.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Διευκρίνιση
      Από: betty  31 / 3 / 2006
      Δεν ξέρω για τις αναλογίες της συγκεκριμένης συνταγής,θα σου γράψω τις δικές μου,ίσως σε βοηθήσουν. 1 ματσάκι κρεμμυδάκια(3-4) 1 ματσάκι άνηθο μαρούλι (περίπου όσο 8α έκοβες για σαλάτα 2 ατόμων) 200 γρ.περίπου συκωτάκια λεπτοκομμένα 1 φλυτζανακι καφε ρύζι λαδι,λεμόνι,αλάτι Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με λάδι,προσθέτουμε το μαρούλι κομμένο όπως σαλάτα κ τ`αφήνουμε να μαραθούν.Προσθέτουμε λίγο νερό κ τα αφήνουμε να βράσουν για κανένα 15λεπτο. Συμπληρώνουμε με νερό κ όταν αρχίσει να ξαναβράζει προσθέτουμε το ρύζι + τον άνηθο + τα συκωτάκια (τα έχουμε πριν σοτάρει λίγο να πάρουν χρώμα)+ λίγο λάδι + αλάτι κ αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να γίνει το ρύζι.Σερβίρεται με μπόλικο λεμόνι. Τα υλικά αυτά είναι για 2-3 μερίδες.Στο νερό δεν μπορώ να σε βοηθήσω γιατί συμπληρώνω κατά την διάρκεια του μαγειρέματος. Εξαρτάται πόσο πηχτη ή αραιή την προτιμάς.Ελπίζω να σε βοήθησα.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Γιατί να τρώμε μαγειρίτσα μόνο το Πάσχα?
    Από: betty  31 / 3 / 2006
    Η μαγειρίτσα είναι το αγαπημένο μου φαγητό, οπότε όταν ερχόταν το Πάσχα ξεκινούσα να την τρώω από το βράδυ του Μ.Σαββάτου,για πρωινό την ΚΥΡΙΑΚΗ του Πάσχα,μετά για μεσημεριανό κ τελείωνα την Μ.Δευτέρα.Ήξερα βλέπεις ότι θα κάνω πάλι ένα χρόνο να δω μαγειρίτσα.Μετά από πολλά χρόνια ανακάλυψα ότι μπορώ να την φτιάχνω κατά την διάρκεια της χρονιάς με συκωτάκια απο κοτόπουλο. Η γεύση είναι ακριβώς ίδια.Τώρα θα μου πείτε νόσος πουλερικών, εντάξει δεν θα τρώμε κ κάθε μέρα εξάλλου πόσο σίγουροι είμαστε για όλα τα υπόλοιοπα που τρώμε? Την μαγειρίτσα με μανιτάρια την κάνω επίσης όταν δεν έχω όρεξη για κρέας,είναι πολύ ωραία κ αυτή.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Γιατί να τρώμε μαγειρίτσα μόνο το Πάσχα?
      Από: betty  1 / 4 / 2006
      Δευτέρα εννοούσα κ όχι Μ.Δευτέρα,φαίνεται ...ταράχτηκα από την 
      σκέψη του υπέροχου αυτού φαγητού!

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.