Σχόλια επισκεπτών
- Θέμα: Porcini
Από: dina k. Sparti 29 / 10 / 2003
Τίνα μου, τα Porcini από πού τα προμηθεύεσαι?
Γιατί εγώ τα βρίσκω μόνο σε φακελάκια των 10 γρ. στο
Βασιλόπουλο και μάλιστα αρκετά ακριβά...
Φιλάκια
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Porcini
Από: Τίνα Σταύρου 29 / 10 / 2003
Ντινάκι,
κατ`αρχήν έφερα πολλά πακέτα από την Φλωρεντία, που τα βρήκα στη
μισή τιμή (για να μη σου πω στο ένα τρίτο) απ` ότι εδώ. Πάντως
μπορείς να βρεις και χύμα στο "Ελιξίριον" της οδού Ευριπίδου.
Φαντάζομαι οτι θα έχει και στο Μπαχάρ, λίγο πιο πάνω στο ίδιο
πεζοδρόμιο.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Ο
Από: Τίνα Σταύρου 15 / 1 / 2004
Η καλή μου Ιωσηφίνα, που μου αρέσει να την φαντάζομαι τσαχπίνα
και γεμάτη joie de vivre σαν την Josephine Baker, μόλις με
ειδοποίησε για το τυπογραφικό λάθος της συνταγής, που ζητάει 20
και όχι 200 γρ. αποξηραμένα Porcini.
Ζητώ ταπεινά συγγνώμη και για το λάθος μου και για την
καθυστέρηση της διόρθωσης.
Ενα μυαλό, χειμώνα - καλοκαίρι. Τι να σου κάνει!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Ο
Από: Αναστασία 15 / 1 / 2004
Τίνα μου καλησπέρα,
σχετικά με την τρούφα, μπορούμε να τη βρούμε στην Ελλάσα σε
σούπερ μάρκετ ή είναι δυσεύρετη. Κάποια στιγμή είχες αναφέρει σε
κάποιο άρθρο και κάτι παραπλήσιο για όσους είναι απλησίαστη η
τρούφα, λόγω τιμής. Νομίζω τρουφέλαιο ή κάποιο υποκατάστατο.
Μήπως θυμάσαι?
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Ο
Από: Ανωνύμου 18 / 1 / 2004
Τι να λησμονήσω, τι να θυμηθώ...
Η τρούφα δεν είναι απλησίαστη για λίγους, είναι απλησίαστη για
όλους. Ειδικά η λευκή τρούφα, που η τιμή της ξεπερνάει τα 50.000
(δρχ.) το κομμάτι. (Διαβάσατε σωστά, έγραψα σωστά.) Βεβαίως,
επειδή το άρωμά της είναι πολύ δυνατό, κανείς δεν αγοράζει μια
ολόκληρη τρούφα. Κι αυτός που θα την αγοράσει, ξέρει (οφείλει να
ξέρει) από πριν, πως θα την αξιοποιήσει. Συνήθως, εκτός του να
αρωματίσουμε λάδι μ` αυτήν, μπορούμε να αρωματίσουμε ρύζια
ειδικά για ριζότα. Οι τρούφες διατηρούνται αρκετά καλά χωμένες
μέσα στο ρύζι για λίγο καιρό. Ετσι το αρωματίζουν και το
χρησιμοποιούμε για αρωματικά ριζότα.
Οι μαύρες τρούφες, είναι πολύ πιο προσιτές, αλλά και πάλι,
πανάκριβες. Στην Ελλάδα δε, μαύρο χαβιάρι. Η γνώμη μου είναι,
οτι δεν αξίζει να επενδύσει κανείς σε τρούφες, όταν κάλλιστα
μπορεί να κάνει τη δουλειά με τρουφέλαιο. Επειδή τώρα και το
τρουφέλαιο είναι στην ελλάδα πολύ ακριβό, μην διστάσετε να
αγκαρέψετε όποιον φίλο σας ταξιδεύει στην Ιταλία, να σας φέρει.
Πέραν τούτου, αν αποφασίσετε να επενδύσετε σε τρούφες
βεβαιωθείτε ότι ο συνδαιτημών σας θα τις εκτιμήσει αναλόγως. Και
μια μικρή συμβουλή. Δεν σερβίρουμε ποτέ σε καπνιστές, ατόφιες
φρέσκιες τρούφες και ολόκληρο φουά γκρα. Ο κατεστραμμένος από
τον καπνό ουρανίσκος τους δεν πρόκειται να πάρει είδηση.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: μούλιασμα;
Από: Κάλλη 3 / 10 / 2004
Πήρα ένα ωραιότατο μείγμα αποξηραμένων μανιταριών και σήμερα θα
πάρω επιτέλους και τρουφέλαιο. Ερώτησις: πόση ώρα θέλουν
μούλιασμα τα μανιτάρια; Επίσης, με λευκό κρασί θα είναι καλό το
αποτέλεσμα λες; Ευχαριστώ!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Η εξέλιξη της συνταγής.
Από: Τίνα Σταύρου 11 / 10 / 2004
Το Σάββατο το βράδυ, είχα στο τραπέζι μου δυο αγαπημένους
φίλους και απαιτητικούς γευσιγνώστες. Μου φάνηκε σκέτη και
φτωχή αυτή η σούπα γι αυτούς τους ανθρώπους και την πείραξα
λίγο, ως εξής :
Μούλιασα τα μανιτάρια σε παλαιωμένο porto.
Αντί τρουφόλαδου, χρησιμοποίησα κρέμα λευκής τρούφας στο
τελείωμα.
Σερβίρησα τη σούπα σε βαθειά μπωλ προσπαθώντας μάταια να τα
στολίσω με έλικες κρέμας γάλακτος. Το οπτικό αποτέλεσμα ήταν
απογοητευτικό. Το γευστικό τοιούτο, ήταν πολύ καλό. Η κρέμα
προσέδωσε στη σούπα σώμα. Το άρωμα της τρούφας ήταν όσο έπρεπε
έντονο, και τα αρώματα του porto υπογράμμισαν το σύνολο.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
|