www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Σαλάτες:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμη
Vegetarian
Αφροδισιακή
Πρόχειρη
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλες τις σαλάτες
Σαλάτες από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Πικάντικη μελιτζανοσαλάτα


Υλικά

  • 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
  • 1 κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα φρέσκια ντομάτα σε μικρούς κύβους
  • 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ή 6 μικρές ψιλοκομμένες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κούπα καλό ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές καλό ξύδι



Ετοιμασία

  1. Πλένουμε, τρυπάμε με το πιρούνι εδώ και εκεί και τυλίγουμε την κάθε μελιτζάνα σε αλουμινόχαρτο.
  2. Τις βάζουμε σε ταψάκι και τις ψήνουμε στο γκριλ.
  3. Αφού κρυώσουν καλά, τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια, προσθέτουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά.
  4. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λάδι, λεμόνι και ξύδι ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε.
  5. Κλείνουμε σε δοχείο ερμητικά και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Η μελιτζανοσαλάτα καταναλώνεται την επομένη όταν θα έχει πιει το λάδι και θα έχουν ενοποιηθεί οι γεύσεις.

Τη συνταγή συνιστά: η marymary

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: άλλος τρόπος παρουσίασης
    Από: Natalia   2 / 1 / 2004
    δεν είναι της εποχής αλλά διαβάζοντας αυτήν την σαλάτα σκέφτηκα 
    να γράψω και ένα διαφορετικό τρόπο παρουσίασης (έτσι την κάνω 
    εγώ και νομίζω ότι είναι πιο εντυπωσιακή) : 
    Δεν ξεφλουδίζουμε την μελιτζάνα αλλά όπως είναι ψημένη της 
    κάνουμε μια μεγάλη χαρακιά κάθετα (από το κοτσάνι προς την άλλη 
    άκρη). Ανοίγουμε την μελιτζάνα στην τομή έτσι ώστε να θυμίζει 
    βαρκούλα. Αφαιρούμε αρκετή ψύχα και την κόβουμε σε χονδρά 
    κομμάτια. Μετά συμπληρώνουμε όλα τα υλικά που αναφέρει η Mary 
    Mary (υπολογίζουμε για κάθε μία μελιτζάνα την μισή δοσολογία 
    των άλλων συστατικών που αναφέρει). Τα ανακατεύουμε και τα 
    βάζουμε μέσα στην βαρκούλα μας. Μπορούμε να βάλουμε επίσης και 
    τυρί φέτα κομμένη σε κύβους.
    Είναι όντως καλύτερη όταν τρώγεται την επομένη από την 
    παρασκευή της, αλλά και αυθημερόν να φαγωθεί είναι μια 
    ιδιαίτερα νόστιμη σαλάτα.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: άλλος τρόπος παρουσίασης
      Από: Ασπα  18 / 5 / 2004
      Και αν της αφήσεις και το κοτσανάκι και την πασπαρίσεις με ψιλοκομμένο μαϊντανό, έχεις μια φανταστική παρουσίαση.....
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: άλλος τρόπος παρουσίασης
      Από: Juanita La Quejica  18 / 5 / 2004
      Και καρύδι χονδροχτυπημένο ταιριάζει πολύ.
      
      Επίσης, όταν θέλω να την σερβίρω σαν ντιπ (με μπαστουνάκια 
      λαχανικών, τσιπς και κριτσίνια), βάζω και 3-4 κουταλιές σούπας 
      ταχίνι και 1 γιαούρτι με αρκετά λιπαρά. Μαζί με όλα τα 
      προαναφερθέντα υλικά. 

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: ΔΗΜΗΤΡΗΣ  14 / 2 / 2004
    ΗΜΑΡΤΟΝ!!!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Μπράβο!
    Από: Βαγγελιώ  9 / 8 / 2004
    Μαίρη θαυμάσια σαλάτα και πολύ δροσερή.Αν και γω, αν δεν 
    νήστευα σήμερα θα την έλεγα θαυμάσιο καλοκαιρινό συνοδευτικό σε 
    κάποιο ψητό κρεατικό.Ούτως ή άλλως αξίζει να την δοκιμάσετε.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Μια μικρή παραλλαγή
    Από: ΤΕΤΗ  1 / 10 / 2004
    Κάνω ακριβώς την σαλάτα και είναι καταπληκτική.Πολλές φορές 
    όταν κάνω μικρές ποσότητες και για ποιό γρήγορα, τις ψήνω με το 
    αλουμινόχαρτο πάνω στο μάτι της κουζίνας.Εγώ δεν βάζω σκόρδο,το 
    κρεμμύδι ειναι αρκετό,αλλά προσθέτω τύράκι φέτα.Και είναι και 
    ευκολη !!!

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.