www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Φακόρυζο αλά Λία


Υλικά

  • 2 1/2 φλιτζάνια φακές
  • 1 1/2 φλιτζάνι ρύζι (μακρύκοκο, νυχάκι κλπ, το έχω δοκιμάσει και με jasmin και είναι τέλειο!!!)
  • Αγγουράκια τουρσί
  • Καρότα
  • Μαϊντανό
  • Σόγια σος
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μηλόξυδο



Ετοιμασία

  1. Βράζουμε τις φακές να μαλακώσουν περίπου 10-15 λεπτά στραγγίζουμε το νερό και το κρατάμε.
  2. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ρύζι μαζί με 3 κουταλιές ελαιόλαδο να ζεσταθεί και στη συνέχεια ρίχνουμε 2 1/2 ποτήρια υγρό που κρατήσαμε από τις φακές (αν δεν φτάνει συμπληρώνουμε με σκέτο νερό).
  3. Προσθέτουμε και τα καρότα ψιλοκομμένα.
  4. Μόλις φύγει όλο το νερό από το ρύζι το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το ανακατεύουμε με τις φακές.
  5. Προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα αγγουράκια τουρσί, μπόλικο μαϊντανό, σόγια σος, μηλόξυδο και το απολαμβάνουμε κρύο σαν σαλάτα.
Τip: Το φακόρυζο φτάνει σε αξία τις ζωικές πρωτεΐνες και είναι ιδανικό γι' αυτούς που δεν τρώνε κρέας ή νηστεύουν.

Τη συνταγή συνιστά: η Λία Αποστολακούδη (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: το παραδοσιακό φακόρυζο
    Από: Λίτσα  15 / 10 / 2004
    Το παραδοσιακό φακόρυζο, όπως το θυμάμαι από τη γιαγιά μου κι όπως το φτιάχνω μέχρι σήμερα : Βράζουμε τις φακές μέχρι να ψηθούν αλλά να κρατάνε λίγο.Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ανάλογο ρύζι καρολίνα, πού έχουμε ήδη πλύνει αρκετά καλά.Προσθέτουμε αλάτι κι αφήνουμε να ψηθούν μαζί φακές και ρύζι μέχρι να απορροφηθεί το υγρό( αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό). Μόλις σβήσουμε το φαγητό κάνουμε "σύβραση" ως εξής.Ζεσταίνουμε σε ένα μικρό τηγανάκι ένα φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο και ρίχνουμε ψιλοκομμένο (οσο πιο ψιλοκομμένο τόσο καλύτερα, αλλά σε καμιά περίπτωση τρίφτη ή μπλέντερ) ένα μικρομεσαίο κρεμμύδι, μέχρι να κάψει και το κρεμμύδι να αρχίσει να σκουραίνει(Προσοχή γιατί αν κάψει περισσότερο θα μυρίσει άσχημα). Το σβήνουμε ,περιχύνουμε το φακόρυζο με τη τσίκνα όπως είναι καυτή κι ανακατεύουμε αμέσως.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: το παραδοσιακό φακόρυζο
      Από: Λια  22 / 10 / 2004
      Αγαπητή Λίτσα, σ`ευχαριστώ που μοιράστηκες την συνταγή της γιαγιάς,κάπως έτσι εμπνεύστηκα και γω το φακόρυζο και το προσάρμοσα στα δικά μου γούστα εξού και η ονομασία του "αλα Λία".Είναι πολύ πιο ελαφύ με τον τρόπο αυτό, εγώ ας πούμε δεν θα τσιγάριζα ποτέ κρεμμύδι. Οπωσδήποτε μπορεί να προστεθεί πάντως στη συνταγή ,είναι πλέον θέμα γεύσης και γούστου.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.