www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Πίτσα αλα stevi


Υλικά

  • Για τη ζύμη (για ένα μεγάλο ταψί):
    • 500 γρ. αλεύρι σκληρό
    • 1 φακελάκι μαγιά ή 20 γρ. μαγιά φρέσκια
    • 1 κούπα νερό χλιαρό
    • 1 κουταλάκι αλάτι
    • 1 κουταλάκι ζάχαρη
    • 1/2 κούπα λάδι
  • Για τη σάλτσα:
    • 1 κούπα συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
    • Λίγο ζάχαρη
    • Λίγο κορν φλαουρ
    • 1 κουταλάκι ρίγανη
    • Για τη γέμιση: 400 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
    • 200 γρ. ζαμπόν σε φέτες ή ότι άλλο αλλαντικό σας αρέσει
    • Μανιτάρια
    • Πιπεριές ψιλοκομμένες



Ετοιμασία

  1. Ζύμη: Βάζουμε σε μια λεκανίτσα το χλιαρό νερό ρίχνουμε τη μαγιά, το λάδι, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά η μαγιά.
  2. Ρίχνουμε μετά το αλεύρι λίγο-λίγο και ζυμώνουμε (όσο χρειάζεται ώστε η ζύμη μας να γίνει λεία, μαλακιά και σφιχτή χωρίς σβώλους).
  3. Αλευρώνουμε τη ζύμη τη σκεπάζουμε και τη αφήνουμε να φουσκώσει και να διπλασιασθεί ο όγκος της (περίπου 30 λεπτά).
  4. Οταν είναι έτοιμη την ανοίγουμε πιέζoντας με δύναμη με τα δάχτυλα μέσα στο ταψί να πάρει το σχήμα του και κάνουμε τρύπες με ένα πιρούνι παντού για να ψηθεί καλύτερα η ζύμη μας.
  5. Σάλτσα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, τη ρίγανη και το κορν φλαουρ και τα ρίχνουμε πάνω στην ζύμη.
  6. Στρώνουμε πάνω από την σάλτσα το ζαμπόν και τα μανιτάρια και ρίχνουμε το τυρί και την πιπεριά.
  7. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.
Η στεγνή μαγιά (στο φακελάκι) κάνει τη ζύμη λεπτή και η νωπή μαγιά (στο χαρτί) κάνει τη ζύμη πιο φουσκωτή σαν ψωμί. Η επιλογή είναι δική σας.....

Καλή όρεξη...

Τη συνταγή συνιστά: η stevi (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Απορία
    Από: Κατερίνα - Αθήνα  7 / 4 / 2004
    Stevi βάζεις φρέσκα μανιτάρια ή κονσέρβας; Επίσης να υποθέσω ότι 
    η μοτσαρέλα δεν είναι η φρέσκια; Ευχαριστώ.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: ?p???a
      Από: stevi  7 / 4 / 2004
      Γεια σου Κατερινα...βαζω μανιταρια κονσερβας, αφου βεβαια τα ξεπλυνω και τα στυψω καλα και μοτσαρελα ΟΧΙ φρεσκια αλλα αυτη που ειναι σε τετραγωνο μπαστουνι σαν του τοστ,μια φορα που εβαλα φρεσκια (αυτη που ειναι μεσα στην αλμη) εγινε το ελα να δεις ενα νερουλο πραγμα και εντελως ανοστο...Καλη επιτυχια σου ευχομαι καλη Ανασταση και καλο Πασχα...
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: ?p???a
        Από: Κατερίνα - Αθήνα  7 / 4 / 2004
        Σ`ευχαριστώ Stevi, πολλές ευχές και απο μένα!!!

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: ?p???a
          Από: Σοφία Κ.   7 / 4 / 2004
          Νομίζω πως η αυθεντική μοτσαρέλα, την οποία χρησιμοποιούν οι Ιταλοί στην πίτσα, δεν είναι η τετράγωνη με το κιτρινωπό σχήμα, αλλά η ολόλευκη φρέσκια που είναι σε μπαλίτσες. Η άλλη είναι τύπου μοτσαρέλα.
          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.