Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλες τις σαλάτες
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Βραστές μελιτζάνες σαλάτα του Αχμέτ
Υλικά
- Μμελιτζάνες χοντρές (φλάσκες)
- Μπόλικο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
- Μια καλή χεριά ψιλοκομμένο μαϊντανό
- μια χεριά τρυφερή ρόκα
- 1-2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκορδάκι
- Λαδάκι εξαιρετικό
- Χοντροτριμμένο πιπέρι (η αδυναμία μου)
- Χυμό λεμονιού
- Μερικές σταγόνες λευκό βαλσαμικό
- Αλατάκι
|
|
Ετοιμασία
- Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις σκουπίζουμε και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό με τον γνωστό τρόπο που βράζουμε τα χόρτα.
- Οταν βράσουν οι μελιτζάνες τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και περιμένουμε να στραγγίξουν.
- Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ βάζουμε: το κρεμμυδάκι, το σκορδάκι, τον μαΪντανό, λαδάκι, βαλσαμικό, χυμό λεμονιού, αλατάκι και κτυπάμε καλά το μείγμα. Προσθέτουμε και τη ρόκα χοντροκομμένη με το χέρι.
- Βγάζουμε τις μελιτζάνες σε μια πιατέλα , τις ανοίγουμε προσεκτικά με ένα λεπτό μαχαιράκι.
- Αφαιρούμε τους σπόρους, αφήνοντας τη σάρκα.
- Μέσα σε κάθε μελιτζάνα ρίχνουμε μια γενναία δόση από το μείγμα των αρωματικών, δοκιμάζουμε τη γεύση και διορθώνουμε κατά το γούστο μας.
- Τέλος πασπαλίζουμε με άφθονο χοντροτριμμένο πιπέρι και .. σερβίρουμε τις βραστές μας μελιτζάνες που μεταμορφώθηκαν σε μια υπέροχη σαλάτα!
Γειά σου βρε Αχμέτ, όπου και αν βρίσκεσαι!
Για σταθείτε..
Τωρα που το ξανασκέφτομαι.... θα πρσθέσω και μερικές πράσινες ελιές, ψιλοκομμένες, και θα ρίξω ανάλαφρα στο πιάτο (να, έτσι πλααααααααααφ) λαχταριστή
κάπαρη .Και για χρώμα και για χρώμα? Με τι να δώσω χρώμα???
Νάτες! Ψιλοκόβω κόκκινη καπνιστή πιπεριά Φλώρινας! και την ρίχνω και αυτή ανάλαφρα γύρω - γύρω!
Τα υπόλοιπα κατά το γούστο και τη φαντασία σας!
Τη συνταγή συνιστά: η Ελένη X.
|
|