Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ομελέτα φούρνου
Υλικά
- Τηγανιτές πατάτες (προαιρετικά)
- 4-5 αυγουλάκια
- 1 κρέμα γάλακτος μικρή
- 5-6 φέτες κασέρι
- 5-6 φέτες ζαμπόν
- 1 πιπεριά ψιλοκομμένη(οποιουδήποτε χρώματος)
- Λίγο γάλα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
|
|
Ετοιμασία
- Σε ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους το οποίο έχουμε λαδώσει, στρώνουμε τις πατάτες, το ζαμπόν, το κασέρι και την πιπεριά.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά προσθέτοντας την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπεροριγανίζουμε το μίγμα και το ρίχνουμε στο πυρέξ.
- Ψήνουμε την ομελέτα σε προθερμασμένο φούρνο (ένδειξη για αέρα) στους 180 βαθμούς
για 30 λεπτά περίπου ώσπου να ροδοκοκκινίσει.
Σημ. Σερβίρεται με χωριάτικη σαλάτα και παγωμένη μπύρα.
Τη συνταγή συνιστά: η Vassilik2 (δικής της εμπνεύσεως)
|
|