Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλες τις σαλάτες
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Πεντανόστιμη μελιτζανοσαλάτα
Υλικά
- 4 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε ροδέλες
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 1 γιαούρτι στραγγιστό
- Λάδι
- Λεμόνι
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν
- Στο μούλτι βάζουμε το λάδι και το σκόρδο και το λιώνουμε.
- Οταν γίνουν οι μελιτζάνες τις πολτοποιούμε στο μούλτι τις βάζουμε σε μπολ και
προσθέτουμε το λάδι με το σκόρδο, το λεμόνι, το αλάτι και το γιαούρτι.
Τρώγεται με φρυγανισμένο ψωμάκι από μόνη της, ως ορεκτικό ή ως συνοδευτικό σε
κρέατα!
Τη συνταγή συνιστά: η Μαρία (δικής της εμπνεύσεως)
|
|