Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κέικ πορτοκαλιού
Υλικά
- Για το κέικ:
- 350 γρ, βούτυρο
- 350 γρ. ζάχαρη
- 7 αυγά
- 350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κουταλιά μπαίηκιν πάουντερ
- Το ξύσμα και τον χυμό 2 πορτοκαλιών
- Για το γαρνίρισμα:
- 6 πορτοκάλια
- 175 γρ. ζάχαρη
|
|
Ετοιμασία
Για το κέικ:
- Αφήνουμε το βούτυρο έξω από το ψυγείο να μαλακώσει, το βάζουμε σε ένα σκεύος, προσθέτουμε το αλεύρι, την μπαίηκιν, την ζάχαρη και δουλεύουμε καλά τα υλικά μας.
- Προσθέτουμε τα αυγά, το ξύσμα και το χυμό των 2 πορτοκαλιών και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε το μίγμα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35 με 40 λεπτά.
Για το γαρνίρισμα:
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 1 1/2 κούπα νερό και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε την ζάχαρη (175 γρ.).
- Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και μόλις το νερό με την ζάχαρη αρχίσει να βράζει, τα ρίχνουμε στο κατσαρολάκι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 8 λεπτά περίπου.
- Βγάζουμε τα πορτοκάλια με μια τρυπητή κουτάλα, τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα τοποθετούμε πάνω από το κέικ και περιχύνουμε με το σιρόπι.
|
|