Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μπισκότα με σοκολάτα
Υλικά
- 50 γρ, βούτυρο
- 75 γρ. ζάχαρη
- 1 αυγό
- 125 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ανακατεμένο με 1 κουταλάκι κανέλα
- 175 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
- 50 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
|
|
Ετοιμασία
- Αφήνουμε το βούτυρο έξω από το ψυγείο να μαλακώσει, το βάζουμε σε ένα σκεύος, προσθέτουμε την ζάχαρη και δουλεύουμε τα υλικά μας μέχρι να γίνουν αφράτα.
- Προσθέτουμε το αυγό και λίγο-λίγο το αλεύρι με την κανέλα συνεχίζοντας να δουλεύουμε τα υλικά μας.
- Βάζουμε το μίγμα μας σε ένα κορνέ με άνοιγμα 1 εκ και κάνουμε γραμμές μήκους 6 εκ. περίπου (πάνω σε ρηχά ταψιά ή λαμαρίνες όπου έχουμε στρώσει ειδική λαδόκολλα για φούρνο) σε απόσταση μεταξύ τους.
- Ψήνουμε τα μπισκότα μας για 8 λεπτά περίπου (μέχρι να πάρουν χρώμα) στους 220°C και μόλις κρυώσουν τα βάζουμε σε μια σχάρα, τα αλείφουμε με την λιωμένη σοκολάτα και τα βάζουμε πάλι πάνω στην λαδόκολλα.
- Μόλις πήξει η σοκολάτα κάνουμε λεπτές γραμμές πάνω τους με την λιωμένη κουβερτούρα.
|
|