Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Θαλασσινά στο γκριλ
Υλικά
- 24 γαρίδες ή καραβίδες
- 5 κουταλιές της σούπας λάδι
- 5 κόκκινες πιπεριές
- 40 γρ. βούτυρο φρέσκο
- Ρίγανη
- Πιπέρι καγιέν
- Αλάτι
- Πιπέρι μαύρο
- Για γαρνίρισμα:
- Κόκκινες, πράσινες και κίτρινες πιπεριές
- Μαρούλι
- Φέτες λεμονιού
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Λευκός Ξηρός
|
|
Ετοιμασία
- Αφήνουμε τα θαλασσινά για 1 ώρα τουλάχιστον σε λάδι όπου έχουμε ρίξει λίγη ρίγανη να μαριναριστούν.
- Πλένουμε τις πιπεριές, τις ψήνουμε στο γκριλ από όλες τις πλευρές και τις καθαρίζουμε. Αφαιρούμε τους σπόρους και τις βάζουμε στο μπλέντερ.
- Λιώνουμε το βούτυρο, το προσθέτουμε στις λιωμένες πιπεριές, βάζουμε αλάτι και πιπέρι και διατηρούμε το μίγμα μας ζεστό.
- Βάζουμε τα θαλασσινά σε απορροφητικό χαρτί ή πετσέτα ώστε να στεγνώσουν και τα ψήνουμε στο γκριλ (περίπου 1-1,5 λεπτό από κάθε μεριά).
Γαρνίρισμα: Κόβουμε τις πιπεριές σε ροδέλες, τις μοιράζουμε στα πιάτα, βάζουμε από πάνω τα θαλασσινά και στολίζουμε με ψιλοκομμένο μαρούλι και φέτες λεμονιού.
Τα δυσεύρετα υλικά θα βρείτε εδώ
|
|