Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Σύκο γλυκό του κουταλιού
Υλικά
- 2 κιλά ώριμα σύκα κατά προτίμηση άσπρα
- 1/5 του κιλού ζάχαρη
- 1 μικρή χούφτα γαρύφαλλα
- Ενα χαρτάκι βανίλια
|
|
Ετοιμασία
- Πλένουμε καλά τα σύκα, τα βάζουμε σε ένα τρυπητό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα την ζάχαρη, ένα ποτηράκι του κρασιού νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
- Χαμηλώνουμε την φωτιά, ρίχνουμε τα σύκα, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 45 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα γαρύφαλλα, την βανίλια και αφήνουμε το γλυκό να βράσει μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Τη συνταγή συνιστά: η Σοφία
|
|