Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μύδια αχνιστά
Υλικά |
- Για ποτό προτείνουμε:
-Λευκός ημίξηρος
|
|
Προετοιμασία
Αφήνουμε τα μύδια σε νερό για 1 ώρα περίπου.
|
Ετοιμασία
- Πλένουμε τα μύδια πολύ καλά, ξύνουμε το κέλυφος με προσοχή ώστε να φύγει το χνούδι και τα ξεπλένουμε πολύ καλά (3-4 νερά).
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο περισσότερο από το μισό βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα μύδια, την δάφνη, το θυμάρι και το κρασί και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για 5 περίπου λεπτά με κλειστό καπάκι κουνώντας 2-3 φορές την κατσαρόλα.
- Όταν τα μύδια βράσουν και ανοίξουν (όσα δεν ανοίγουν τα πετάμε) βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και στραγγίζουμε το ζουμί 2 φορές χρησιμοποιώντας τουλπάνι ή γάζα (ώστε να μην περάσει καθόλου άμμος από τα μύδια).
- Διατηρούμε τα βρασμένα μύδια ζεστά.
- Βάζουμε το νερό σε μία άλλη κατσαρόλα και το βράζουμε ώστε να μείνει το 1/3 περίπου. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το υπόλοιπο βούτυρο χτυπώντας το καλά.
- Βάζουμε τα μύδια σε βαθιά ατομικά σκεύη, τα περιχύνουμε με την σάλτσα και τα πασπαλίζουμε με θυμάρι.
|
|