Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κέικ σοκολάτας με μπανάνα
Υλικά
- Για το κέικ:
- 190 γρ. αλεύρι
- 1 κουταλάκι σόδα φαγητού
- 1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ
- 2 κουταλιές κακάο
- 150 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- 2 κουταλιές golden syrup
- 2 μπανάνες
- 0,15 του λίτρου γάλα
- 0,15 του λίτρου σογιέλαιο
- Για το γλάσο:
- 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 450 γρ. άχνη
- 2 κουταλιές γάλα
- 1 βανίλια
- 1 κουταλιά κακάο
- Για το γαρνίρισμα:
- 1 μπανάνα
- Χυμό λεμονιού
- Ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης
|
|
Ετοιμασία
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, την σόδα, την μπέκιν πάουντερ και το κακάο σε μια λεκανίτσα, προσθέτουμε την ζάχαρη, το λάδι, το γάλα το σιρόπι και τις μπανάνες αφού τις λιώσουμε πρώτα και ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας.
- Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά, τα προσθέτουμε στο μίγμα μας και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι, το στρώνουμε με λαδόκολλα, ρίχνουμε μέσα την ζύμη μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (170°C) για 35-40 λεπτά περίπου.
- Μόλις κρυώσει λίγο το κέικ μας, το βγάζουμε σε μία σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
- Γλάσο: Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά μας, τα αφήνουμε για 5 λεπτά στο ψυγείο και καλύπτουμε το κέικ.
- Γαρνίρισμα: Κόβουμε τις μπανάνες σε πολύ λεπτές φέτες, τις περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού, στολίζουμε το κέικ μας και πασπαλίζουμε με τους ξηρούς καρπούς.
|
|