Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Δαμάσκηνα με ρούμι
Υλικά
- 1 κιλό δαμάσκηνα
- 1/2 κιλό ζάχαρη
- 1 κούπα σκούρο ρούμι
- 1/2 κούπα άσπρο ρούμι
- 2 ξύλα κανέλας
- Ξύσμα λεμονιού
- Ξύσμα πορτοκαλιού
- Σάλτσα:
- 2 κρόκους
- 60 γρ. ζάχαρη
- 130 γρ. κόκκινο κρασί
|
|
Προετοιμασία
Πλένουμε καλά τα δαμάσκηνα, τα κόβουμε στην μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1/2 λίτρο νερό, την ζάχαρη, το ρούμι, την κανέλα, το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού και αφήνουμε το σιρόπι να σιγοβράσει για μερικά λεπτά.
Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά περίπου και μετά τα βάζουμε σε ένα γυάλινο βάζο σκεπασμένα με το σιρόπι τους για 12 ώρες περίπου.
|
Ετοιμασία
- Περνάμε το 1/3 περίπου των δαμάσκηνων από τον μύλο των λαχανικών.
- Σάλτσα: Χτυπάμε σε μπαιν μαρί τους κρόκους με την ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά-σιγά το κρασί ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μία αφράτη κρέμα.
- Μοιράζουμε την σάλτσα σε έξι πιατάκια, βάζουμε από πάνω τα δαμάσκηνα (με την κομμένη πλευρά τους προς τα κάτω) και σκεπάζουμε με τον πολτό των δαμάσκηνων.
|
|