Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κρεμ μπρουλέ του Μανώλη
Υλικά
- α μίγμα:
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος
- 70 γρ. γάλα φρέσκο
- 35 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- Μισή φλούδα λεμόνι
- β μίγμα:
- 35 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 δόσεις βανίλια
- 120 γρ. κρόκους αυγών
|
|
Ετοιμασία
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, την ζάχαρη και την φλούδα λεμονιού (α' μίγμα) να βράσει.
Συγχρόνως ανακατεύουμε την ζάχαρη, τις βανίλιες και τους κρόκους των αυγών (β' μίγμα) σε μια άλλη μπασινα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Μόλις βράσουν, βάζουμε το α' μίγμα μέσα στο β' μίγμα και ανακατεύουμε γρήγορα Σουρώνουμε την κρέμα, την μοιράζουμε σε μικρά πυρίμαχα μπολάκια και την ψήνουμε για 45΄λεπτά στους 160° C.
Τη συνταγή συνιστά: ο Μανώλης (venue/s.t.e. anavysou)
|
|