Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Καροτόσουπα (ινδική)
Υλικά
- Για την σούπα:
- Για γαρνίρισμα:
- 15 γρ. βούτυρο
- 50 γρ. διάφορους αλατισμένους ξηρούς καρπούς
- 50 γρ. δημητριακά (χωρίς ζάχαρη)
- 1/2 κουταλάκι κύμινο σε σπόρους
- Φυλλαράκια μαϊντανού
|
|
Ετοιμασία
Σούπα:
- Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τα καρότα και τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά περίπου με το καπάκι κλειστό.
- Προσθέτουμε το garam masala, ανακατεύουμε για λίγο, ρίχνουμε το κοτόζουμο και αφήνουμε την σούπα να σιγοβράσει για 45 λεπτά με το καπάκι κλειστό,
- Μόλις κρυώσει λίγο η σούπα την περνάμε από το μπλέντερ, την ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα και την ζεσταίνουμε (προσοχή να μην βράσει).
Γαρνιτούρα:
- Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, τα δημητριακά, τους σπόρους του κύμινου και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
- Βάζουμε την σούπα στα πιάτα και από πάνω ρίχνουμε την γαρνιτούρα που ετοιμάσαμε και τα φυλλαράκια μαϊντανού.
Τα δυσεύρετα υλικά θα βρείτε εδώ
|
|