Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Σιμιγδαλένιος χαλβάς με μέλι
Υλικά
- 1 κιλό χονδρό σιμιγδάλι
- 1/2 κιλό λάδι
- 2 κιλά νερό
- 1/2 κιλό μέλι
- 1 1/2 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
- Κανέλα
|
|
Ετοιμασία
- Σε μια κατσαρόλα (αν έχουμε μπακιρένια ακόμη καλύτερα) ρίχνουμε το λάδι και μόλις κάψει καλά προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει χρώμα.
- Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό με το μέλι μέχρι να δέσει λίγο το σιρόπι και με μια κουτάλα το προσθέτουμε στο σιμιγδάλι ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθεί.
- Προσθέτουμε τα καρύδια (ή αμύγδαλα ξασπρισμένα), ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
- Βάζουμε τον χαλβά σε φόρμα και όταν κρυώσει σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κανέλα.
|
|