Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Γαλοπούλα με κάστανα
Υλικά
- 1 γαλοπούλα (και τα εντόσθια ψιλοκομμένα)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές φριγανιά
- 5 κουταλιές βούτυρο
- 1 ποτηράκι του κρασιού γάλα
- 600 γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
- Λίγο κουκουνάρι
- Λίγη κανέλα
- Χυμό ενός λεμονιού
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Ερυθρός ημίξηρος -Λευκός ημίξηρος
|
|
Ετοιμασία
- Πλένουμε και καθαρίζουμε την γαλοπούλα και την αλατοπιπερώνουμε μέσα και έξω.
- Σε μία κατσαρολίτσα βάζουμε 2 κουταλιές βούτυρο και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Μόλις μαραθεί προσθέτουμε τα εντόσθια και όταν σοταρισθούν ρίχνουμε το γάλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για μερικά λεπτά.
- Προσθέτουμε τα κάστανα και ύστερα από 2-3 λεπτά ρίχνουμε το κουκουνάρι, την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι και μόλις πάρουν μερικές βράσεις κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτουμε την φρυγανιά, ανακατεύουμε καλά, γεμίζουμε την γαλοπούλα και την ράβουμε.
- Τρίβουμε την γαλοπούλα με την λεμονόκουπα, την βάζουμε σε ένα ταψί, την περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο. Οταν ροδίσει σβήνουμε το φαγητό μας με τον χυμό του λεμονιού.
- Μόλις γίνει η γαλοπούλα, κόβουμε τον σπάγκο, αφαιρούμε την γέμιση, και σερβίρουμε στην ίδια πιατέλα την γέμιση και την γαλοπούλα.
|
|