Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Γαλοπούλα με δενδρολίβανο και ντραμπουί
Υλικά
- 1 γαλοπούλα (και τα εντόσθια ψιλοκομμένα)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Σέλινο (ρίζες και φύλλα) ψιλοκομμένο
- 1 μήλο κομμένο σε ροδέλες και βρασμένο
- 120 γρ. ψίχα ψωμιού
- 3 κουταλιές βούτυρο
- 25 γρ. κουάκερ
- 3 κουταλάκια δεντρολίβανο
- 2 κουταλάκια ντραμπουί
- 1 αυγό
- Λίγο λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Ροζέ -Ερυθρός ημίξηρος
|
|
Ετοιμασία
- Πλένουμε και καθαρίζουμε την γαλοπούλα και την αλατοπιπερώνουμε μέσα και έξω.
- Σε μία κατσαρολίτσα βάζουμε το μπέικον με λίγο λάδι να σοταρισθεί , ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σέλινο και μετά από 2-3 λεπτά προσθέτουμε το μήλο και 1 κουταλιά βούτυρο.
- Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε τα εντόσθια, το ψωμί, το κουάκερ, το αυγό, το δενδρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε προσεκτικά και αφού πάρουν μια δυο βράσεις σβήνουμε με ντραμπουί.
- Γεμίζουμε την γαλοπούλα, την ράβουμε και την ψήνουμε σε μέτρο φούρνο μέχρι να γίνει.
|
|