Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κρεμμυδοκεφτέδες Σαντορίνης
Υλικά
- 1/2 κιλό κρεμμύδια
- 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1/2 κουταλάκι πιπέρι
- Λάδι για το τηγάνισμα
|
|
Ετοιμασία
- Τρίβουμε τα μισά κρεμμύδια στον τρίφτη και τα υπόλοιπα τα ψιλοκόβουμε με το χέρι.
- Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε χλιαρό νερό μέχρι το μίγμα μας να γίνει ένας σφιχτός χυλός.
- Βάζουμε σε ένα τηγάνι να κάψει το λάδι και τηγανίζουμε το μίγμα μας κουταλιά-κουταλιά.
- Μόλις οι κρεμμυδοκεφτέδες τηγανιστούν καλά και από τις δύο πλευρές τους βγάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρουμε με ρύζι ή μακαρόνια.
|
|