Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Πρασοκεφτέδες Μακεδονίας
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες
- 1 κιλό πράσα
- 4 αυγά
- Ρίγανη
- Φρυγανιά τριμμένη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λάδι για το τηγάνισμα
|
|
Ετοιμασία
- Βράζουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις λιώνουμε.
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα πράσα, τα αχνίζουμε σε μια κατσαρόλα, τα στραγγίζουμε καλά και τα βάζουμε σε μια λεκανίτσα.
- Προσθέτουμε τις πατάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά μας, τα ζυμώνουμε όλα μαζί και πλάθουμε τους πρασοκεφτέδες.
- Βάζουμε σε ένα τηγάνι να κάψει το λάδι και τηγανίζουμε.
- Μόλις οι πρασοκεφτέδες τηγανιστούν καλά και από τις δύο πλευρές τους βγάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρουμε ζεστούς με ψητό κρέας ή σκέτους.
|
|