Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλες τις σαλάτες
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μαϊντανοσαλάτα
Υλικά
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 καυτερή πιπεριά
- 1 κρίθινο παξιμάδι
- 3-4 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλιά μαγιονέζα
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- Ξύδι μπαλσάμικο
- Λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Ψιλοκόβουμε μόνο τα φύλλα του μαϊντανού, την καυτερή πιπεριά, το σκόρδο και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
- Βάζουμε το παξιμάδι σε νερό να μαλακώσει, το ''στύβουμε'' καλά, το κομματιάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά μας και την μαγιονέζα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Τέλος ρίχνουμε το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι (χρειάζεται αρκετό), και ανακατεύουμε.
Συνοδεύει θαυμάσια κρέατα σχάρας αλλά και λαχανικά (γεμιστά, μπριάμ)
Η συνταγή είναι παραδοσιακή ελληνική και η σαλάτα γίνεται καλύτερη αν την αφήσουμε μια νύχτα στο ψυγείο γιατί δένει καλύτερα όπως μας λέει η Μελίνα.
Τη συνταγή συνιστά: η Μελίνα
|
|