Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Παξιμαδάκια με αμύγδαλα και σταφίδες
Υλικά
- 1 νεροπότηρο λάδι
- 1 νεροπότηρο ζάχαρη
- 1 νεροπότηρο αμύγδαλα
- 1 νεροπότηρο σταφίδες
- 1 νεροπότηρο πορτοκαλόζουμο(δεν λέω χυμό γιατί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε
- οποιαδήποτε πορτοκαλάδα χωρίς ζάχαρη)
- 1 νεροπότηρο κανελόζουμο (βράζουμε 2-3 ξυλάκια κανέλλας σε νερό και μετράμε 1
- ποτήρι)
- 1 και 1/2 φακελάκι μπέικιν
- 1 φακελάκι αμμωνία
- 1 κουταλιά κανελογαρύφαλα.
|
|
Ετοιμασία
- Αναμιγνύουμε τα υγρά υλικά με την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με το χέρι. Προσθέτουμε την αμμωνία και τα κανελογαρύφαλλα τα αμύγδαλα και τις σταφίδες και
το αλεύρι μέσα στο οποίο έχουμε βάλει το μπέικιν.
- Πλάθουμε φραντζολάκια μακρόστενα και με κοφτερό μαχαίρι τα χαράζουμε σε φετούλες μέχρι κάτω χωρίς όμως να κοπούν, τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και τα χωρίζουμε σε φετούλες.
- Τοποθετούμε τις φετούλες ξαπλωτές σε ταψί και τις ξαναβάζουμε στο φούρνο για 15
λεπτά και γίνονται παξιμαδάκια.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μισό πορτοκαλόζουμο με ρακί ή κονιάκ και επίσης
αν τα θέλουμε λίγο πιο γλυκά μπορούμε να προσθέσουμε 1/4 ποτήρι ζάχαρη ακόμη.
Τη συνταγή συνιστά: η Βαγγελιώ
|
|