Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ταραμοκεφτέδες Μακεδονίας
Υλικά
- 150 γρ. περίπου ταραμά (όχι έτοιμο)
- 8 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
- Λίγο δυόσμο
- 200 γρ. περίπου ξερό ψωμί (χωρίς την κόρα) μουσκεμένο σε νερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Αλεύρι για το τηγάνισμα
- Λάδι για το τηγάνισμα
|
|
Ετοιμασία
- Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι, σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε τον άνηθο, τον δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το μίγμα μας στο ψωμί, ρίχνουμε τον ταραμά (τον ξεπλένουμε πρώτα με νερό), ζυμώνουμε τα υλικά μας, πλάθουμε τους κεφτέδες και τους αλευρώνουμε.
- Βάζουμε σε ένα τηγάνι να κάψει το λάδι και τηγανίζουμε.
- Μόλις οι ταραμοκεφτέδες τηγανιστούν καλά και από τις δύο πλευρές τους βγάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρουμε ζεστούς με τηγανητές πατάτες.
|
|