 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Πέστο (Pesto)
Υλικά
- 200 γρ. φυλαράκια βασιλικού (πλυμμένα και στεγνωμένα)
- 3 γεμάτες κουταλιές σούπας τριμένη παρμεζάνα
- μισό φλυτζάνι κουκουνάρι (κατά προτίμηση ελαφρώς καβουρτισμένο)
- 1-2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
- 1 φλυτζανάκι του καφέ λάδι
|
|
Ετοιμασία
- Βάζουμε στο μπλέντερ το βασιλικό με το σκόρδο και δουλεύουμε λίγα δευτερόλεπτα.
- Προσθέτουμε το κουκουνάρι, δουλέυουμε λίγο ακόμα και προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι μέχρι να γίνει ομοιόμορφος πολτός.
- Το μεταφέρουμε σε μπωλ, προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Είναι έτοιμο να το σερβίρουμε πάνω σε φρεσκοβρασμένα σπαγγέτι. Προσθέτουμε αν θέλουμε λίγο ακόμα παρμεζάνα.
Το πέστο εκτός από σπαγγέτι συνοδεύει και άλλα ζυμαρικά (π.χ. ταλιατέλες) αλλά και ριζότο, πατάτες βραστές. Μπορούμε ακόμα να προσθέσουμε μια-δυό κουταλιές σε σόυπες λαχανικών.
Σημ. 1: οι ποσότητες είναι
ενδεικτικές και μπορούμε να
τις αυξομειώσουμε ανάλογα με
το γούστο μας.
Σημ. 2: διατηρείται στο ψυγείο
σε βαζάκια αρκετό καιρό και
στη κατάψυξη ακόμα
περισσότερο αλλά είναι
καλύτερο φρέσκο. Το
σερβίρουμε όμως πάντα σε
θερμοκρασία δωματίου.
Συνοδεύει: ζυμαρικά, ρύζι, πατάτες, σούπες από λαχανικά.
Τη συνταγή συνιστά: η Κυριακή Διαμαντοπούλου
Τα δυσεύρετα υλικά θα βρείτε εδώ
|
|