Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Τουρλού
Υλικά
- 1 κιλό φασολάκια
- 3 κολοκυθάκια
- 4 μελιτζάνες
- 5 πράσινες πιπεριές
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 κιλό πατάτες
- 4 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
- 1 κουταλιά δυόσμο τριμμένο
- 1 κούπα λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε σε αλατισμένο νερό για 1 ώρα περίπου. Στην συνέχεια τις ξεπλένουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν.
- Καθαρίζουμε και πλένουμε όλα τα λαχανικά μας.
- Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι και προσθέτουμε Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις τρίβουμε με λεμόνι και τις ρίχνουμε σε μια λεκανίτσα με νερό, αλάτι και λεμόνι.
- Ανακατεύουμε το ψωμί, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το κεφαλοτύρι, ένα αυγό, 1 κούπα λάδι, αλάτι και πιπέρι.
- Σκάβουμε τις αγκινάρες, βάζουμε μέσα την γέμιση που κάναμε, τις τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα (να ακουμπούν μεταξύ τους για να μην χυθεί η γέμιση), προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, ρίχνουμε λίγο νερό (να μην σκεπαστούν τελείως) και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για 30 λεπτά περίπου.
- Μόλις γίνει το φαγητό χτυπάμε το αυγό με το λεμόνι, προσθέτουμε σιγά-σιγά ζουμί από το φαγητό στο αυγολέμονο και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
|
|