Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μακαρόνια με γαρίδες και σκόρδο
Υλικά
- 1 πακέτο μακαρόνια σέλινο ή πένες
- 4 ώριμες ντομάτες
- 350 γρ. γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες
- 2 αντσούγιες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Φύλλα βασιλικού
- Λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, πετάμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους.
- Ξεπλένουμε πολύ καλά τις αντσούγιες και τις κόβουμε σε λωρίδες
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε 5 κουταλιές λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο και την πιπεριά.
- Προσθέτουμε τον μαϊντανό τις αντσούγιες, αφήνουμε να σιγοβράσουν για λίγο (μέχρι να μαλακώσουν οι αντσούγιες), προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε την σάλτσα να βράσει για 15 λεπτά περίπου.
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε στο τηγάνι, προσθέτουμε τις γαρίδες, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και σερβίρουμε τα ζυμαρικά μας πασπαλισμένα με φύλλα βασιλικού.
|
|