Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ψάρι αλα Σπετσιώτα
Υλικά
- 6 φέτες συναγρίδας (ή άλλο μεγάλο ψάρι)
- 1/4 της κούπας χυμό λεμονιού
- 1 κούπα λάδι
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 400 γρ. ώριμες ντομάτες περασμένες από την σήτα
- 1/2 κούπα άσπρο κρασί αρετσίνωτο
- 1/2 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 κούπα ελιές (πράσινες ή μαύρες)
- 2 κουταλιές μαύρες σταφίδες
- 3 κουταλιές κάπαρη
- Αλεύρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Πλένουμε τις φέτες του ψαριού, τις βάζουμε σε ένα ταψί, τις περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μισό λάδι και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
- Αφήνουμε τις σταφίδες σε κρύο νερό να φουσκώσουν και τις ανακατεύουμε με την κάπαρη.
- Σοτάρουμε ελαφρά με το υπόλοιπο λάδι πρώτα τα κρεμμύδια και μετά το σκόρδο, προσθέτουμε τις ντομάτες και το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε την σάλτσα μας να βράσει.
- Περιχύνουμε το ψάρι με την σάλτσα και το βάζουμε να ψηθεί στους 180°C για 30 λεπτά περίπου.
- Μοιράζουμε τον μαϊντανό, τις ελιές και την κάπαρη πάνω από τις φέτες του ψαριού και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά.
- Καθώς ψήνεται το ψάρι το περιβρέχουμε μερικές φορές με την σάλτσα.
|
|