Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Βασιλόπιτα
Υλικά
- 1 φλιτζάνι βούτυρο (1/2 Κερκύρας, 1/2 βιτάμ)
- 1,5 φλιτζάνια ζάχαρη
- 3 φλιτζάνια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
- 1 φλιτζάνια αμύγδαλα καβουρντισμένα και κοπανισμένα (στο μέγεθος τραχανά)
- 1/2 φλιτζάνι χλιαρό γάλα
- 5 αυγά
- 1/2 κουταλάκι κοφτό σόδα
- 1/2 κουταλάκι κοφτό αμμωνία
- 1 κουταλάκι κοφτό μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλιά κανέλλα
- 2 βανίλιες
|
|
Ετοιμασία
- Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει.
- Ρίχνουμε έναν-έναν τους κρόκους και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Προσθέτουμε το γάλα (μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει σόδα, αμμωνία, μπείκιν πάουντερ, κανέλλα, βανίλιες).
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
- Ρίχνουμε εναλλάξ στο μείγμα, κουταλιά-κουταλιά, το αλεύρι, τη μαρέγκα και τα αμύγδαλα, ανακατεύοντας με απαλές μεγάλες κινήσεις.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 1 ώρα
Καλή σας επιτυχία!
Τη συνταγή συνιστά: η Δήμητρα Μίρζα
|
|