Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κινέζικο τηγανητό ρύζι του Ανδρέα
Υλικά
- 350 γρ. ρύζι μπασμάτι
- 1 κομμάτι τζίντζερ (2,5Χ1) εκ. ψιλοκομμένο
- 4 φέτες άπαχο μπέικον, κομμένες
- 2 κρεμμύδια κομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- Μισή κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ρόμβους 1/2 εκ.
- Μισή κίτρινη πιπεριά κομμένη σε ρόμβους 1/2 εκ.
- 200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους κομμένα
- 150 γρ. αρακάς
- 200 γρ. γαρίδες μεγάλες, καθαρισμένες, βρασμένες για 3 λεπτά
- 200 γρ. κοτόπουλο βρασμένο σε λωρίδες
- Ομελέτα:
- 3 αβγά ελαφρά χτυπημένα
- 1 κουταλάκι σόγια σος
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- Λίγο σογιέλαιο
- Γαρνιτούρα:
- 6 μεγάλες γαρίδες, με κέλυφος
- 1 κουταλιά κόλιαντρο φρέσκο ψιλοκομμένο
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Ρομπόλα Κεφαλονιάς (λευκό -Sauvignon Blanc (λευκό)
|
|
Ετοιμασία
- Ομελέτα: Ανακατεύουμε τα υλικά, τα μοιράζουμε στα δύο και σε ελαφρά λαδωμένο
αντικολλητικό τηγάνι, φτιάχνουμε 2 λεπτές ομελέτες.
- Τις τυλίγουμε ρολό και τις κόβουμε σε μακριές ταινίες 1,5 εκ. και τις φυλάμε στην άκρη.
- Ρύζι: Ζεσταίνουμε το λάδι σε κινέζικο wok ή άλλο βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε το τζίντζερ και το μπέικον σε μέτρια φωτιά, για 1'.
- Προσθέτουμε κρεμμύδι και σκόρδο και τηγανίζουμε για 1' ακόμη.
- Προσθέτουμε πιπεριές, μανιτάρια, αρακά, κοτόπουλο και τα μαγειρεύουμε για 30''. Τέλος ρίχνουμε στο τηγάνι γαρίδες και ρύζι, που θα τα τηγανίσουμε για 30'' ακόμα.
- Γαρνίρισμα: Τηγανίζουμε τις γαρίδες της γαρνιτούρας για 2' από κάθε μεριά.
- Σερβίρισμα: Πασπαλίζουμε το τηγανητό ρύζι με το φρέσκο κόλιαντρο.
- Απλώνουμε τις ταινίες της ομελέτας στην κορυφή, γαρνίρουμε με τις τηγανητές γαρίδες και σερβίρουμε αμέσως.
Τη συνταγή συνιστά: ο Ανδρέας Γάβρης
|
|