Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κινέζικο κοτόπουλο στο γκριλ
Υλικά
- 4 φιλέτα κοτόπουλου
- Μαρινάτα:
1/4 κούπας σάλτσα σόγιας
- 1/4 κούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
- 2 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού
- 1 κουταλιά λάδι
- 1 κουταλιά μέλι
- 1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κουταλάκι τζίντζερ τριμμένο
- 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι γαρίφαλο τριμμένο
- Λίγο πιπέρι
|
|
Προετοιμασία
- Σε χαμηλό δοχείο ανακατεύουμε τη σόγια, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού, το λάδι, το μέλι, το κρεμμύδι, το τζίντζερ, τα γαρίφαλα και το πιπέρι.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το αλείφουμε καλά με το μίγμα.
- Σκεπάζουμε το σκεύος και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες, γυρίζοντας το κοτόπουλο κατά διαστήματα
|
Ετοιμασία
- Βγάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα τοποθετούμε πάνω σε καυτή σχάρα (στο γκριλ ή στα κάρβουνα) σε απόσταση 15 εκ. από τη φωτιά.
- Τα ψήνουμε για 10 λεπτά, γυρίζοντας το κατά διαστήματα και αλείφοντάς τα με τη μαρινάτα.
- Ψήνουμε 10 λεπτά ακόμη και σερβίρουμε αμέσως με λαχανικά.
Τη συνταγή συνιστά: ο Ανδρέας Γάβρης
|
|