Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Φοντύ τυριού
Υλικά |
|
Ετοιμασία
- Τρίβουμε το σκόρδο στα τοιχώματα της κατσαρόλας.
- Προσθέτουμε το κρασί, το κιρς, τα τυριά τριμμένα, έχοντας την κατσαρόλα πάνω σε
ζωηρή φωτιά και ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι μέχρι τα τυριά να λιώσουν με το κρασί και να γίνουν μια παχύρρευστη και λεία κρέμα.
- Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.
- Μεταφέρουμε τη χύτρα όπως είναι στο κέντρο του τραπεζιού πάνω στο καμινέτο, που ανάβει σε χαμηλή ένταση.
- Κάθε φίλος μπήγει στο μακρύ πηρούνι του ένα κομμάτι ψωμιού και το βουτά στο φοντύ.
- Οποιος χάσει το ψωμάκι του μέσα στο φοντύ το πληρώνει: Πως; Εσείς αποφασίζεται. Κάτι σαν τη μπουκάλα που παίζαμε στα νιάτα μας.
Τη συνταγή συνιστά: ο Ανδρέας Γάβρης
|
|