Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ινδικό Κοτόπουλο Korma
Υλικά
- 2 μικρά κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι (συνολικά περίπου 400 γρ.)
- 150 γρ. κρέμα ινδικής καρύδας
- 4-5 φιλέτα από στήθος κότας κομμένα σε μπουκίτσες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 κουταλάκι μείγμα garam masala (κανέλα, γαρύφαλλο και κάρδαμο)
- 1/2 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
- Λίγή ξερή σκόνη τζίντζερ
- 1/2 κουταλάκι ψιλοκομμένο κόλιανδρο
- 1 κοφτό κουταλάκι σκόνη κάρυ
- Λίγο καυτερό πιπέρι
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- Αλάτι
- Νερό
- Σπορέλαιο
|
|
Προετοιμασία
Προαιρετικά μαρινάρουμε το κοτόπουλο μέσα στα μπαχαρικά, το σκόρδο και το λάδι 2 ώρες πριν το μαγείρεμα.
|
Ετοιμασία
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε στο λάδι μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε ανακατεύοντας μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά και αν χρειαστεί προσθέτουμε και νερό.
- Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα του.
Λίγο βαρύ για το καλοκαίρι, αλλά στην Αγγλία ο καιρός ακόμα σηκώνει χειμωνιάτικες συνταγές!
-Αν αγαπάτε τα ξερά φρούτα στο φαγητό, προσθέστε μερικά ξηρά δαμάσκηνα ή μαύρες
σταφίδες προς το τέλος, ταιριάζουν άψογα!
-Βασικότατο συστατικό του είναι η κρέμα καρύδας, η οποία υπάρχει και στα ελληνικά super markets.
-Συνοδεύεται με ρύζι μπασμάτι.
Τη συνταγή συνιστά: η Κάλλη
Τα δυσεύρετα υλικά θα βρείτε εδώ
|
|