Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ρυζόγαλο
Υλικά
- Για την κρέμα:
- 75 γρ. ρύζι γλασέ
- 2 1/2 κούπες γάλα
- 35 γρ. ζάχαρη
- 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
- Για γαρνίρισμα:
- Μαρμελάδα βύσσινο ή σιρόπι από βύσσινο γλυκό ή κανέλα
|
|
Ετοιμασία
Κρέμα:
- Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το ρύζι.
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ρύζι, το γάλα και την ζάχαρη και σιγοβράζουμε για 1/2 ώρα περίπου ανακατεύοντας συχνά και προσέχοντας να μην φουσκώσει το γάλα.
- Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Γαρνιτούρα:
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 2 κουταλιές νερό και την μαρμελάδα και ανακατεύουμε καλά μέχρι το μίγμα να γίνει λείο.
Το σιρόπι από το γλυκό βύσσινο το χρησιμοποιούμε όπως είναι.
Ομολογουμένως όμως η πιό συνηθισμένη γαρνιτούρα για το ρυζόγαλο είναι ένα απλό πασπάλισμα με κανέλα.
|
|