Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Φιλέτα με σάλτσα μελιού
Υλικά
- 4 φιλέτα
- 2 κουταλιές κονιάκ
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2-3 καρότα βρασμένα
- 2-3 σπαράγγια βρασμένα
- Αλατι
- Πιπέρι
- Για τη σάλτσα:
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
- Λίγο κόκκινο ξηρό κρασί
- Λίγο ξύδι
- 2 κουταλιές ανθόμελο,
- 1/2 κουταλάκι κάρδαμο
|
|
Ετοιμασία
- Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα σοτάρουμε στο ζεστό λάδι και από τις δυο πλευρές.
- Βγάζουμε το λάδι από το τηγάνι, προσθέτουμε το κονιάκ, το ανάβουμε με ένα σπίρτο για να πάρει φωτιά, βγάζουμε τα φιλέτα από το τηγάνι και ρίχνουμε τα υλικά της σάλτσας.
- Αφού βράσουν αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, περιχύνουμε τη σάλτσα πάνω στα φιλέτα και γαρνίρουμε με τα βραστά λαχανικά.
Τη συνταγή συνιστά: ο Γιάννης Κουμποτης
|
|