 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ντιπ της ελπίδας
Υλικά
- 1 ώριμο αβοκάντο
- Χυμός από ένα λεμόνι
- 100 γρ μπλε τυρί τύπου ροκφόρ
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό light
- Προαιρετικά 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο
- Πιπέρι καγιέν
|
|
Ετοιμασία
Ολα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Καθαρίζουμε το αβοκάντο, το κόβουμε σε κομμάτια, το ραντίζουμε με το χυμό του λεμονιού και το λιώνουμε με ένα πιρούνι.
- Ομοίως λιώνουμε και το τυράκι.
- Αναμιγνύουμε το λιωμένο αβοκάντο με το τυρί και όλο μαζί με το γιαούρτι συνεχίζοντας με το πιρούνι μας την προσπάθεια ομογενοποίησης του μείγματος.
- Προσθέτουμε αν θέλουμε το ελαιόλαδο.
- Σερβίρουμε σε μπολ και πασπαλίζουμε με μπόλικο πιπέρι καγιέν.
Ταιριάζει πολύ με ζαρντινιέρες λαχανικών, nachos και παντός είδους chips. Πάει όμως και πολύ για άλειμμα σε σάντουιτς.
Το ντιπ αυτό είναι πατέντα της Τίνας.
Τη συνταγή συνιστά: η Τίνα Σταύρου
|
|