Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Πιλάφι με χταπόδι
Υλικά
- 1 μικρό χταπόδι
- 2 κούπες ρύζι σπυρωτό
- 2 καροτάκια κομμένα σε κυβάκια
- 1 κρεμμύδι
- Ανηθο
- λάδι
- Λεμόνι
|
|
Ετοιμασία
- Μισοβράζουμε το χταπόδι σε νερό, το βγάζουμε και το κόβουμε κομματάκια.
- Στο χταποδοζουμί ρίχνουμε τα καροτάκια, το κρεμμύδι (και αν μας αρέσουν τα καυτερά ρίχνουμε και από αυτά ό,τι έχουμε).
- Αφού βράσουν λίγο υπολογίζουμε το νερό και θα ρίξουμε το ρύζι, το χταπόδι και το αλάτι.
- Υστερα προσθέτουμε τον άνηθο και τέλος το λεμόνι.
- Οταν το φαγητό γίνει παίρνουμε το λαδάκι και κάνουμε μια γύρα την κατσαρόλα.
- Κλείνουμε το μάτι, κλείνουμε την κατσαρόλα, στρώνουμε το τραπέζι, ανοίγουμε την κατσαρόλα, δοκιμάζουμε. Τρώμε.
Τη συνταγή συνιστά: η Χαρά
|
|