 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Σάλτσα BBQ Νέας Ορλεάνης
Υλικά
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
- 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
- 1/4 ξύδι
- 1/2 ketchup
- 1 κουταλιά σάλτσα Worcestershire
- 1/2 κουταλάκι tabasco
|
|
Ετοιμασία
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι να γίνει διαφανές, προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μαλακώσει, ρίχνουμε τον χυμό, το ξύσμα του λεμονιού, τη ζάχαρη, το ξύδι (εγώ βάζω μηλόξιδο), το Ketchup, τη Worcestershire
και το tabasco .
- Φέρνουμε την σάλτσα σε βρασμό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά.
- Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι πιπέρι και αφήνουμε να κρυώσει.
Πριν το ψήσιμο, αλείφουμε το κρέας με τη σάλτσα και κατά τη διάρκεια το ψησίματος επαναλαμβάνουμε το άλειμμα με ένα πινέλο. Οση περισσέψει την σερβίρουμε μαζί με το κρέας.
Συνοδεύει: Κρέας ψητό
Τη συνταγή συνιστά: η Τίνα Σταύρου
|
|