Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Φιλέτο Στρογγανώφ
Υλικά
- 750 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο σε φέτες.
- 1 κρεμμύδι μέτριο κομμένο σε ροδέλες
- 50 γρ. βούτυρο.
- 200 γρ. μανιτάρια σε φέτες ή καλύτερα μανιτάρια μπατόν κομμένα στα δύο.
- 3-4 κουταλιές λευκό κρασί
- 150 ml. ξινή κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
|
|
Ετοιμασία
- Κόβουμε το φιλέτο σε λωρίδες.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο μισό βούτυρο και όταν μαλακώσει και γίνει διάφανο προσθέτουμε το υπόλοιπο
- βούτυρο και το κρέας και σοτάρουμε καλά μέχρι να ροδίσει το κρέας από όλες τις πλευρές.
- Ρίχνουμε τα μανιταράκια και σοτάρουμε κι αυτά μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους ανακατεύοντας απαλά αλλά συνεχώς.
- Στην συνέχεια ρίχνουμε και ανακατεύουμε πρώτα το κρασί και μετά την ξινή κρέμα και κουνάμε το τηγάνι να πάει παντού η σάλτσα.
Προσοχή μη παραζεσταθεί και κόψει η κρέμα. Σερβίρουμε με ρύζι.
Τη συνταγή συνιστά: η Τίνα Σταύρου
|
|