Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Βατόμουρα και μπανάνες στον φούρνο
Υλικά
- 200 γρ. βατόμουρα
- 6 μπανάνες
- 150 γρ. Ζάχαρη
- 0,125 του λίτρου νερού
- 25 γρ. λιωμένο βούτυρο
- Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- 30 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια
- Κρέμα σαντιγί ή γιαούρτι σακούλας για γαρνίρισμα
|
|
Ετοιμασία
- Πλένουμε τα βατόμουρα, τα στραγγίζουμε και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους(αν υπάρχουν).
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη, το ξύσμα του πορτοκαλιού και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς.
- Προσθέτουμε τα βατόμουρα και μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να λιώσουν.
- Κόβουμε τις μπανάνες σε λωρίδες, τις στρώνουμε σε ένα βουτυρωμένο ρηχό ταψί και τις βουτυρώνουμε με το λιωμένο βούτυρο.
- Περιχύνουμε τις μπανάνες με τα βατόμουρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 15 λεπτά
- Γαρνίρουμε με σαντιγί (ή γιαούρτι) και αμύγδαλα και σερβίρουμε το γλυκό πριν κρυώσει.
|
|